Bitcoin

Bitcoin maakt het niet uit dat de de Amerikaanse schulden oplopen

De staatsschuld van de Verenigde Staten heeft voor het eerst in de geschiedenis de 24 biljoen dollar overschreden. President Trump heeft in 4 jaar tijd meer dan 4 biljoen dollar extra schulden veroorzaakt.


Enorme schulden voor de VS

Volgens cijfers van Trading Economics staat het totaal van de schulden op 9 april op $24,018 biljoen. Het bedrag is gelijk aan $72,888 voor elke Amerikaanse burger, of $193,805 per belastingbetaler.

De bijna onbegrijpelijke omvang van de staatsschuld komt weken nadat de Federal Reserve een nieuw en ongekend programma heeft aangekondigd waarbij enorme sommen geld bij worden gedrukt.

De Fed verstrekte $6 biljoen aan liquiditeit om te strijden tegen de financiële gevolgen van de coronaviruscrisis. Door het coronavirus gaat naar verwachting de Amerikaanse werkloosheid met 13% stijgen.

$6 biljoen alleen al is gelijk aan het totale bruto binnenlands product van de Verenigde Staten in 1990.

In tegenstelling tot de verslechterende gezondheid van de fiat-economie, is Bitcoin erin geslaagd de storm te doorstaan zonder enige hulp van de overheid. De Bitcoin koers ligt slechts een paar procent lager dan begin dit jaar. Ter vergelijking: de S&P 500 is bijvoorbeeld met 14,9% gedaald tot aan het heden, en WTI-olie is zelfs met bijna 58% is gedaald.

Volgens gegevens van JPMorgan, geciteerd door Bloomberg, zou COVID-2019 de wereld in totaal $5,5 biljoen aan verloren output kunnen kosten.


Schiff: Trump “zuigt het land leeg”

In commentaar op de enorme schuld, merkte Peter Schiff het gevaarlijke tempo van de oplopende schulden op. Hij vertelde te merken dat Trump de economie opblaast. Schiff schreef donderdag op Twitter:

“Hij zal in 4 jaar meer schulden toevoegen dan Bush in 8 jaar, Als hij herkozen wordt, zal hij in 8 jaar meer schulden toevoegen dan Bush en Obama in 16 jaar. In plaats van het moeras te legen, zuigt hij de natie leeg.”

Dat ‘moeras’ leidt al tot een massale uittocht voor goud en een daarmee samenhangende crisis op de goudmarkten. Zo waarschuwde pro-Bitcoin tv-presentator Max Keizer vorige week. Dit weekend suggereerde hij dat het moreel onverantwoord was om Bitcoin te verkopen voor wat hij ‘fiat-schuldcoupons’ noemde, papieren bankbiljetten.

Bitcoin heeft ook steun gezien van Robert Kiyosaki, auteur van het populaire boek “Rich Dad, Poor Dad”. Hij zei deze week dat het gebruik van Bitcoin het mogelijk maakt om “buiten het systeem” van fiatgeld te verblijven.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom