Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Nieuwe All-Time High voor Bitcoin in zicht als dit gebeurt

De populaire analist en investeerder Jason Pizzino ziet kansen voor Bitcoin om naar een nieuwe all-time high te stijgen. Daarvoor is er wel een cruciaal weerstandniveau dat de digitale munt moet overwinnen.

Stijging van 6% nodig

“Als we hier wat tests zien en boven de 58.000 dollar kunnen sluiten op de korte termijn, dan zou er een mooie opleving kunnen plaatsvinden om het meer belangrijke gebied in mijn analyse te testen rond de koers van 61.500 dollar.

Dat is het punt waarop we op de helft van de correctie van maart to augustus zitten. Dati s het volgende sleutelniveau voor Bitcoin om te testen, overwinnen en om boven te consolideren voor de volgende fase van de bullmarkt, die vervolgens tot nieuwe all-time highs moet leiden”, aldus een nog altijd optimistische Jason Pizzino.

Volgens de analist kan Bitcoin zelfs met 15% dalen vanaf zijn huidige koersniveau, zonder zijn bullish these te veranderen. Zelfs als we weer een Bitcoin koers van ongeveer 45.000 dollar zouden zien, dan maakt Jason Pizzino zich nog geen zorgen.

In het grote plaatje blijft er dan ook nog sprake van een bullmarkt volgens de analist. Wat natuurlijk hoop biedt voor investeerders. De laatste maanden lukt het Bitcoin namelijk niet om het bullish momentum te hervinden, terwijl andere assets juist wel goed presteren.

Goud door het dak

Met name goud presteert de afgelopen maanden fantastisch. Voor het blinkende edelmetaal staat over de laatste maanden een stijging van 11,77% op de borden, terwijl Bitcoin over diezelfde periode 16,57% moest inleveren.

Wat dat betreft moet de “Bitcoin is digitaal goud” these nog even de ijskast in. Want deze cijfers vertellen ons duidelijk dat Bitcoin momenteel allesbehalve handelt als digitaal goud.

Dat is natuurlijk niet erg, maar het is wel de realiteit. Al moeten we natuurlijk ook niet vergeten dat Bitcoin weer een fantastische start van het jaar kende dankzij de lancering van de Bitcoin ETFs.

Over het gehele jaar 2024 gemeten staat Bitcoin op een stijging van +31,34% en zien we goud binnenkomen op +24,51%. Daaronder vinden we de S&P 500 met +17,98% en de Nasdaq met +17,40%.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat Bitcoin het nog meer dan prima doet. Vooral omdat je mensen de laatste tijd zo lovend hoort zijn over aandelen en veel analisten Bitcoin het putje inpraten. De realiteit is dat Bitcoin van deze vier nog altijd de best presterende asset is in 2024.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten