bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’

Bitcoin kan volgens Julien Bittel van Global Macro Investor in de euforische “bananen-zone” terechtkomen. Dat is een fase van de markt waarin de Bitcoin koers explodeert en heel snel stijgt. Om dat voor elkaar te krijgen wil hij echter eerst een omkering zien in drie trends.

Van de saaie zone naar de bananen-zone

“Simpel gezegd zitten we nu in de saaie zone, voordat we overgaan naar de bananen-zone”, aldus Julien Bittel. De bananen-zone is een term die is bedacht door Global Macro Investor oprichter Raoul Pal, om een periode van opwaartse koersactie te omschrijven.

Een analist van CryptoQuant gelooft echter dat een duurzaam herstel op drie “kritieke” indicatoren leunt voor de Bitcoin koers.

Als eerste moeten de Bitcoin miners stoppen met verkopen. Die hebben de laatste tijd logischerwijs meer verkocht, omdat hun omzet sinds de halving met ongeveer 56% is gedaald. Nu gaat het om ongeveer 34 miljoen dollar per dag.

Ten tweede zijn er meer stablecoin instromen nodig. De absentie van de creatie van nieuwe stablecoins drukt op de liquiditeit en heeft impact op de volatiliteit van de koersen. Het aantal stablecoins bijde beurzen is de afgelopen twee maanden met 10% gedaald en staat op 21,96 miljard dollar.

Als laatste moeten de uitstromen bij de Bitcoin ETFs afnemen, zodat ook daar de verkoopdruk op Bitcoin wegvalt.

Zijwaartse grilligheid voor Bitcoin

Bittel geeft aan dat het gebrek aan koersbewegingen van Bitcoin aangeeft dat er sprake is van een “periode van zijwaartse grilligheid.”

“Breek deze neerwaartse trend en Bitcoin begint aan een prijsomkering”, aldus de pseudonieme analist Rekt Capital. Die lijkt dus wel vertrouwen te hebben in het herstellen van Bitcoin op de korte termijn.

Op het moment van schrijven lijkt Bitcoin voorzichtig te herstellen. Na een bezoekje aan het niveau van 64.000 dollar, is de koers namelijk weer gestegen naar 65.500 dollar. Wat dat betreft is het te hopen dat we de bodem inmiddels wel gehad hebben voor de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen