Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis

De toekomst van de Bitcoin koers kan een stuk rooskleuriger zijn dan de korte-termijn grafieken ons vertellen, zo denkt Mike McGlone van Bloomberg Intelligence.

McGlone verwacht dat mogelijke renteverlagingen van de Federal Reserve een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin kunnen inluiden. “De verhouding tussen het risico en de potentiële beloning wijst op één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis”, aldus McGlone.

“Bart Simpson” laat zijn gezicht zien

De maand eindigde voor Bitcoin met een traditioneel “Bart Simpson” patroon. Het karakter van tekenfilmserie The Simpsons komt vaker terug in de grafiek als Bitcoin. In de onderstaande grafiek zien we een snelle piek gevolgd door een gelijkwaardige daling, waarmee Bart Simpson in de uurgrafiek getekend is.

Met de Bart Simpson zetten we even een zes-weeks hoogtepunt neer, om vervolgens weer naar de 23.300 dollar af te dalen. Daarmee zijn we de maand juli in ieder geval volatiel geëindigd. De liquidaties bleven als gevolg van de prijsactie beperkt, met een totaal van 150 miljoen dollar in de afgelopen 24 uur.

Succesvolle hertest van belangrijke trendlijn

Met de opleving richting het einde van de maand heeft Bitcoin het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde met succes getest al steunpunt in de grafiek. Nadat we kort onder deze belangrijke trendlijn bivakkeerden, lijkt de lijn nu weer een steun en toeverlaat voor de koers.

Ondanks dat we momenteel ver van de all-time high van november 2021 opereren, begint er weer wat positiviteit in de markt te kruipen. Zo heeft Bitcoin in de maand juli een koerswinst van 19 procent geboekt, wat de grootste maandelijkse koerswinst sinds oktober 2021 markeert.

Het is lastig om te zeggen of Bitcoin dat momentum nu doorzet, maar het begint er steeds beter uit te zien. Meer en meer analisten verwachten in ieder geval een groene zomer en steeds meer on-chain indicatoren geven een vergelijkbare lezing. De bullmarkt is nog niet begonnen, maar het einde van de bearmarkt lijkt in ieder geval in zicht.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar
Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten