Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin mag niet onder de 30.000 dollar zakken!

De analisten van het populaire Glassnode zeggen dat Bitcoin in ieder geval boven de koers van 30.000 dollar moet blijven. Verliezen we die koers, dan liggen er meer dalingen in het verschiet voor de grootste munt van de markt. Waar baseren ze dit sleutelniveau voor de koers precies op bij Glassnode?

Glassnode is een on-chain analysbedrijf, wat betekent dat ze de activiteit op de blockchain analyseren om dit soort uitspraken te doen.

Sleutelkoers van 30.000 dollar

Glassnode kijkt voor hun analyse naar de URPD van Bitcoin. Dat klinkt allemaal heel spannend, maar in principe is het niets meer dan een manier om te kijken hoeveel Bitcoin op welke koersen voor het laatste van eigenaar zijn gewisseld op de blockchain.

Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld vast te stellen dat er gigantisch veel Bitcoin van eigenaar zijn gewisseld rond de koers van 30.000 dollar.

Meestal zijn dat soort koersniveaus dan een belangrijk steunpunt voor Bitcoin, omdat mensen psychologisch gezien niet zomaar verkopen als ze breakeven of in het rood staan.

“We zien een significante accumulatie van Bitcoin tussen de 25.000 en 31.000 dollar, wat suggereert dat er veel steun is rond de koers van 30.000 dollar. […] Dit is de zone die wordt gedomineerd door korte-termijn holders en waar we veel nieuwe investeerders in de markt zagen stappen.

Nu de koers ongeveer 20 procent boven dit niveau ligt, zullen tenminste sommige van deze investeerders bijkopen tegen hun kostenbasis, in plaats van verkopen als het niveau van 30.000 dollar een hertest krijgt”, zo voorspelt Glassnode.

Wat betekent dat voor Bitcoin?

In principe zegt Glassnode hier dat we redelijk veilig zijn. Ook al zakt de Bitcoin koers nu weg richting de 30.000 dollar, dan zou daar volgens Glassnode alsnog voldoende steun moeten zijn om de koers overeind te houden.

“Net boven deze cluster zien we een gat tussen de 31.000 en 33.000 dollar, wat suggereert dat hier minder transacties gedaan zijn, wat in potentie wijst op een zwakke plek. Als de koersen onder het niveau van 33.000 dollar vallen, dan zou de 30.000 dollar de volgende verdedigingslinie zijn”, zo vertellen de analisten van Glassnode.

Op basis van de analyse van Glassnode kunnen we dus stellen dat er een interessante periode aankomt voor Bitcoin. Mochten we dalen, dan wordt het boeiend om te zien of investeerders de verdedigingslinie rond de 30.000 dollar kunnen vasthouden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’