Bitcoin Nieuws

Minen van Bitcoin wordt 5% makkelijker na laatste moeilijkheidsdaling

Het is sinds afgelopen januari niet meer zo makkelijk geweest om Bitcoin (BTC) te delven. De moeilijkheidsgraad van Bitcoin daalde vandaag met nog eens 4,81%. Dit gebeurde in zijn laatste tweewekelijkse daling, volgens gegevens afkomstig van BTC.com. De moeilijkheidsgraad bepaalt hoe moeilijk het is om de cryptocurrency te delven.


Streng beleid

Ter verduidelijking: het is bijna overal makkelijker om Bitcoin te delven dan in China. Hier is het beslist moeilijker geworden nadat de regering hard optrad tegen de industrie. Miners werden het land uitgedwongen en bovendien liet China de hash rate flink kelderen.

Het harde optreden van China, dat in juni begon, heeft de moeilijkheidsgraad met ongeveer 7,5 biljoen punten doen dalen. Op 30 mei, vóór het regelgevingsoffensief, had Bitcoin een moeilijkheidsgraad van 21,05 biljoen. Daarna daalde het vier keer op rij (de slechtste streak ooit) tot de huidige score, 13,67 biljoen.

Het Bitcoin-netwerk berekent hoe moeilijk het is om Bitcoin te delven – hoeveel rekenkracht er nodig is om Bitcoin te verdienen – aan de hand van vraag en aanbod van miners. Hoe minder miners online zijn, hoe makkelijker het minen van Bitcoin wordt. Deze laatste correctie is minder dan een vijfde van de prestatiedaling van de vorige. Tussen 13 juni en 3 juli van dit jaar daalde de moeilijkheid van het minen van Bitcoin met 28% nadat een groot aantal Chinese miners offline was gehaald.

Op 9 juni gaf de Chinese provincie Xinjiang verschillende Bitcoin-mijnwerkers het bevel om de deuren te sluiten. Negen dagen later sloot de gemeente Sichuan’s Ya’an nog eens 26 mining bedrijven. Door de sluitingen daalde het hashpercentage van Bitcoin met 17%.

De weg terug omhoog

Volgens het Centre for Alternative Finance van de Universiteit van Cambridge is China nog steeds goed voor 46,04% van het maandelijkse hashpercentage van Bitcoin. Dat is 20% minder dan in april. Eind juni begon het hashpercentage van Bitcoin weer te stijgen. In juli tot nu toe is het hashpercentage met 20% gestegen, volgens Blockchain.com.

Bitcoiners hebben de storm uit China moeten doorstaan, maar het netwerk begint langzaam terug te krabbelen. Hoewel de hash rate van vandaag (101,6 EH/s) nog steeds 99 EH/s verwijderd is van de all-time high van het netwerk op 14 mei van dit jaar, lijkt het erop dat Bitcoin-miners het ergste inmiddels hebben overleefd.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten