Bitcoin

Minen van Bitcoin wordt 6% moeilijker in eerste positieve aanpassing sinds mei

Na vier opeenvolgende dalingen is de moeilijkheidsgraad van Bitcoin eindelijk aan het stijgen. Dit blijkt uit gegevens afkomstig van BTC.com. Hieruit blijkt dat de moeilijkheidsgraad van Bitcoin gisteren met 6% gestegen in zijn laatste tweewekelijkse verandering. De moeilijkheisgraad is een meting van hoe moeilijk het is om de cryptocurrency te delven.


Eerste positieve aanpassing sinds crash crypto’s

Het is de eerste positieve aanpassing sinds de cryptocrash in mei begon. De crash, versneld door anti-Bitcoin mining regelgeving uit China, leidde tot vier opeenvolgende moeilijkheidsdalingen. De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining meet hoeveel computervermogen nodig is om Bitcoin te verdienen. Met het valideren van transacties op het netwerk wordt dit gemeten.

Het netwerk past de moeilijkheidsgraad eens per twee weken aan om de concurrentie tussen miners weer te geven. Hoe meer miners Bitcoin proberen te verdienen, hoe moeilijker het wordt om Bitcoin te delven. De moeilijkheidsgraad bereikte een hoogtepunt halverwege mei, toen de tweewekelijkse aanpassing de moeilijkheidsgraad met 21,53% verhoogde. Dit was een recordhoogte. Maar sindsdien zit de moeilijkheidsgraad van Bitcoin in een neerwaartse spiraal.

De moeilijkheidsgraad daalde in juni en juli nadat Chinese crypto-miners, die verantwoordelijk waren voor naar schatting ruim 65% van de totale hash-rate van het netwerk, massaal emigreerden of mijnbouwmachines verkochten aan buitenlandse bedrijven. China had een campagne gelanceerd om Bitcoin-mining in het land aan banden te leggen.


Grootste Bitcoin-daling ooit

Op 3 juli noteerde Bitcoin de grootste daling van de moeilijkheidsgraad ooit, toen het met circa 28% daalde. Bij de daaropvolgende aanpassing op 18 juli daalde de mijnbouwmoeilijkheid van Bitcoin met nog eens 4,81%.

Ben Gagnon, chief mining officer bij het in Toronto gevestigde Bitfarms, vertelde Decrypt destijds dat on-chain data aangeeft dat bijna alle Chinese hashrate offline was gekomen. De positieve aanpassing van vandaag geeft aan dat sommige van die machines onlangs weer online zijn gekomen. Mogelijk zullen meer machines in de nabije toekomst volgen, waardoor de moeilijkheidsgraad wederom verhoogd zal worden. Het is echter nog even afwachten hoeveel van deze machines daadwerkelijk weer op korte termijn online zullen worden gezet.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?