Bitcoin Nieuws

Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5%

Het beursgenoteerde Bitfarms heeft een pittig tweede kwartaal van 2022 achter de rug. De hoge energieprijzen en uiteraard de dalende Bitcoin koers hebben het bedrijf een verlies van 142 miljoen dollar opgeleverd. Tijdens het tweede kwartaal moest Bitfarms ook gedwongen afscheid nemen van 3.357 Bitcoin voor 69,3 miljoen dollar.

Waarom moest Bitfarms verkopen?

Bitfarms moest die 3.357 Bitcoin verkopen om de uitstaande lening van het Galaxy Digital van Mike Novogratz terug te betalen. Die verkoop resulteerde erin dat Bitfarms aan het einde van het tweede kwartaal nog maar 3.144 Bitcoin in kas had, goed voor een waarde van ongeveer 68 miljoen dollar.

Ondanks het verlies en de gedwongen verkoop scoorde het aandeel Bitfarms gisteren een plus van 8.59 procent. Wat dat betreft lijkt de markt er nog genoeg vertrouwen in te hebben als het over Bitfarms gaat. Met een market cap van 553,77 miljoen Canadese dollars behoort Bitfarms overigens tot de kleinere beursgenoteerde miners van de markt.

Op het moment van schrijven koop je een aandeel Bitfarms voor 2,78 Canadese dollars, terwijl de all-time high op 11,60 dollar ligt. Het absolute dieptepunt bereikte Bitfarms in juni van dit jaar met een koers van 1,37 Canadese dollars. Zo zie je maar dat beursgenoteerde Bitcoin miners behoorlijk volatiel zijn.

Hogere omzet voor Bitfarms

De omzet van Bitfarms is in het tweede kwartaal van 2022 met 13,5 procent als gevolg van een stijging van de hashrate. Dit jaar haalde Bitfarms in het tweede kwartaal 42 miljoen dollar binnen, terwijl dat vorig jaar nog 37 miljoen dollar was. Zelfs met een Bitcoin koers die ongeveer 50 procent lager lag dan vorig jaar in het tweede kwartaal is de omzet van Bitfarms dus toegenomen.

Terwijl de omzet met 13,5 procent is gestegen ten opzichte van het afgelopen jaar, is de hashrate op dit moment 33 procent hoger. Met de huidige hashrate van 3,6 exahash per seconde heeft Bitfarms ongeveer 2 procent van het Bitcoin netwerk in handen, wat een record markeert voor Bitfarms. Naast de pijn van de lagere Bitcoin koers heeft Bitfarms ook last gehad van de hogere energieprijzen.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten