Bitcoin Nieuws

Bitcoin miner CleanSpark koopt duizenden miners van falende concurrentie

CleanSpark heeft ruim 3.800 Bitcoin mining machines gekocht voor een prijs van 15,50 dollar per terahash. Een prijs die ver onder de huidige marktprijs van 22,94 dollar ligt en een korting van 85,4 procent ten opzichte van de all-time high van 106,62 dollar van december 2021. Daarmee eet het langzaam zijn zwakkere broeders op, die de zware marktomstandigheden niet lijken te overleven.

Totaal van 50.000

De nieuwe aankoop van CleanSpark brengt het totaal op 50.000 machines die alles in het werk stellen om nieuwe Bitcoin te vinden. Sinds de start van de “bearmarkt-omstandigheden” heeft CleanSpark 26.500 machines gekocht op het moment dat andere bedrijven gedwongen werden om juist te verkopen of zelfs een faillissementsprocedure moesten starten.

Er bestaat een kans dat CleanSpark de machines van de concurrentie bij Argo Blockchain heeft overgenomen. Argo Blockchain maakte op 31 oktober namelijk bekend dat het 3.843 Bitmain S19J Pro machines heeft moeten verkopen. Dat is de exacte hoeveelheid die CleanSpark van dit type gekocht heeft.

Terwijl andere Bitcoin miners het zwaar hebben met de markt, zegt Zach Bradford, de CEO van CleanSpark, dat ze een laserfocus op duurzaamheid en een sterke balans hebben. Die strategie maakt het voor CleanSpark mogelijk om miners te kopen tegen geweldige prijzen en de hashrate en daarmee de dagelijkse Bitcoin-productie te laten groeien.

De bijzondere missie van CleanSpark

De naam doet al het enige vermoeden, maar CleanSpark is een miner die als doel heeft om puur en alleen op duurzame energie te draaien. “Wij zien Bitcoin als een potentiële oplossing om meer mogelijkheden voor de ontwikkeling van de energie te creëren”, aldus Matthew Schultz, een bestuurder van het bedrijf.

CleanSpark heeft samenwerkingen met verschillende stadsbesturen in de Verenigde Staten om de overproductie van energie op te kopen. Op die manier krijgen steden een gegarandeerde bodemprijs voor hun energie en daarmee kunnen ze zelfs de energierekeningen van hun inwoners verlagen.

Ondanks het recente succes van CleanSpark, is de aandelenkoers met 6,32 procent gedaald naar 3,26 dollar op 1 november. Die val was volledig in lijn met de daling die de rest van de industrie ook doormaakte. Bitcoin miners reageren over het algemeen een stuk volatieler op de Bitcoin koers.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten