Bitcoin Nieuws

Bitcoin miner Core Scientific produceert meer Bitcoin, ondanks stroomtekorten in Texas

Bitcoin miner Core Scientific produceerde in juli 1.221 Bitcoin, ondanks dat het meerdere malen de stroom heeft uitgezet om het geplaagde Texaanse stroomnet te ontzien. In een aankondiging op vrijdag laat Core Scientific weten dat de productie van juni op juli is gestegen van 1.106 naar 1.221 Bitcoin. Een stijging van grofweg 10,4 procent.

Totale hashrate van 19,3 EH/s

Core Scientific heeft nu een hashrate van ongeveer 19,3 EH/s, waarmee ze de grootste capaciteit van alle beursgenoteerde miners in Noord-Amerika hebben. “Daarbovenop hebben we overeenkomsten getekend met klanten die, zodra de servers dit jaar aan het werk gezet zijn, een jaarlijkse omzet van 50 miljoen dollar moeten genereren”, aldus Mike Levitt.

Core Scientific heeft tijdens de maand juli de liquiditeit verbeterd, de balans verstevigd, de operatie gestroomlijnd en stappen gezet richting het behalen van hun doelen voor 2022. Enorm veel positiviteit voor een partij die zich bevindt in een geplaagde industrie. De omzet van miners is immers direct verbonden met de Bitcoin koers, die het de laatste maanden niet heel goed gedaan heeft.

Niet alleen maar goed nieuws

De maand juli is niet alleen maar een feestmaand geweest voor Core Scientific. De beursgenoteerde Bitcoin miner heeft namelijk 1.975 Bitcoin moeten verkopen tegen een gemiddelde koers van 22.000 dollar per Bitcoin. Die verkoop betekent dat Coe Scientific per 31 juli 2022 nog 1.205 Bitcoin op de balans heeft. Daarnaast heeft het nog ongeveer 83 miljoen dollar aan cash beschikbaar.

De opbrengsten van de 1.975 verkochte Bitcoin heeft Core Scientific ingezet voor de uitbreiding van de operaties en het betalen van een sinds 2021 openstaande rekening bij Bitmain. Na die betaling staan er nog maar voor 10 miljoen dollar aan rekeningen open voor Core Scientific. Wel geeft het aan dat het Bitcoin moet blijven verkopen om de operaties draaiende te houden. De storm is dus nog niet helemaal voorbij, maar Core Scientific staat er goed op.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten