BTC
Bitcoin

Bitcoin-Miner Core Scientific sluit aandelenfinanciering van $55 miljoen af

Bitcoin (BTC) miningbedrijf Core Scientific heeft een significante financiële mijlpaal bereikt door een aandelenfinancieringsronde van $55 miljoen succesvol af te sluiten, zo blijkt uit een aankondiging van 8 januari. Deze financieringsronde, die vorige week is afgerond en overtekend was, markeert een belangrijke stap in de richting van de terugkeer naar solvabiliteit van het bedrijf.

Succesvol uit Chapter 11 komen

De CEO van Core Scientific, Adam Sullivan, verklaarde: “Dankzij deze succesvolle kapitaalverhoging en de volledige aflossing van eerder opgenomen bedragen op onze DIP-financiering (debtor-in-possession), zijn we in staat om in januari uit Chapter 11 te komen met verbeterde liquiditeit en in een sterke positie om onze groeiplannen voort te zetten.”

Het bedrijf rapporteerde in zijn meest recente financiële overzicht, gedateerd november 2023, $2,3 miljard aan activa tegenover $559 miljoen aan passiva, wat resulteert in een totaal eigen vermogen van $1,8 miljard. Core Scientific is van plan om na afronding van de faillissementsprocedure opnieuw een notering aan de Nasdaq te realiseren.

Eerder, op 4 januari, kondigde het bedrijf aan dat het zijn uitstaande DIP-saldo bij kredietverstrekker B. Riley Financial vervroegd had afbetaald. De resterende $35 miljoen aan beschikbare financiering onder de DIP-overeenkomst blijft toegankelijk voor het bedrijf.

Bedrijf ging eerder failliet door diverse factoren

De aanvraag voor faillissement door Core Scientific in december 2022 was het gevolg van een combinatie van factoren, waaronder de cryptowinter, stijgende energieprijzen, toenemende miningproblemen en dubieuze schulden uitgeleend aan cryptobedrijf Celsius. Volgens het herstructureringsplan zal het bedrijf uit het faillissement komen met een nettoschuld van $709 miljoen en een eigen vermogen van $791 miljoen.

Aandeelhouders van Core Scientific zullen nieuwe aandelen ontvangen in een verhouding van 25:1, wat neerkomt op $1,08 per aandeel vóór de ruil. Obligatiehouders ontvangen daarentegen $1,628 op elke $1 nominale waarde voor converteerbare obligaties die vervallen in april, en $1,201 per $1 nominale waarde voor obligaties die vervallen in augustus. Deze financiële herstructurering wijst op een potentieel herstel en een nieuwe start voor Core Scientific in de volatiele cryptomarkt.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?