Bitcoin Nieuws

Bitcoin Miner Greenidge verlaagt NYDIG-schuld van $72 miljoen naar $17 miljoen

Het Bitcoin (BTC)-miningbedrijf Greenidge Generation heeft zijn schuld naar verluidt significant verminderd met de belegginsbeheerder ‘New York Digital Investment Group’, ofwel de NYDIG.

Schuldherstructurering voltooid

Greenidge heeft om de schulden te verminderen naar verluidt diverse overeenkomsten gesloten. Dit heeft als resultaat gehad dat onder andere het eigendom van Bitcoin-mininghardware naar NYDIG overgezet is. Dit heeft op zijn beurt er dan weer voor gezorgd dat de schulden van Greenidge verlaagd zijn van circa $76 miljoen naar ongeveer $17 miljoen. De totale schulden zijn hiermee met zo’n $59 miljoen verlaagd.

Het miningbedrijf zelf had verwacht dat ze hun schulden met ten minste $57 miljoen zouden kunnen verlagen en maximaal met $68 miljoen. Dit is dus gelukt. De CEO van Greenidge, Dave Anderson, heeft vertrouwen over de sterke ontwikkeling van de mining-industrie. Hij verklaarde dan ook het volgende:

De voltooiing van deze schuldherstructurering, in combinatie met de uitvoering van de nieuwe hostingovereenkomsten, heeft onze onmiddellijke liquiditeit aanzienlijk verbeterd en stelt ons in staat om te blijven deelnemen aan het toekomstige opwaartse potentieel van Bitcoin.

Harde klap voor crypto-miners

Ondanks dat het bedrijf in feite een herstructureerd wordt in een hostingbedrijf voor BTC-mininginstallaties, beschikt het bedrijf nog steeds over zo’n 10.000 eigen miners. Deze miners hebben samen volgens het bedrijf een capaciteit van ongeveer 1.1 exahashes per seconde (eh/s).

De mining-industrie heeft dan ook een harde klap gehad sinds de crypto-winter. De inkomsten van de bedrijven zijn aanzienlijk gedaald. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mining-bedrijven zijn verhuisd naar landen met goedkopere stroomprijzen om zo de kosten en hun eventuele schuld te verminderen.

Naast de schuldvermindering publiceerde Greenidge ook voorlopige financiële resultaten voor het vierde kwartaal van 2022, met $15 miljoen aan inkomsten en tot $130 miljoen aan verliezen. Het bedrijf produceerde ongeveer 683 BTC ($15,7 miljoen) tijdens Q4 2022. Als slot noemde Greenidge ook de verkoop van zijn Software-dochterondersteuning.com eerder deze maand. De verkoop genereerde netto opbrengsten van ongeveer $2,6 miljoen.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden