Bitcoin (BTC) Miner
Bitcoin

Bitcoin-Miner Marathon Digital Holdings vestigt nieuw productierecord

In een opmerkelijke prestatie heeft Marathon Digital Holdings, een Bitcoin-miningbedrijf gevestigd in Florida, een nieuw productierecord gevestigd. In december 2023 heeft het bedrijf meer Bitcoin gemijnd dan in welke maand dan ook. Volgens een persbericht van 4 januari heeft Marathon in december maar liefst 1.853 Bitcoin gedolven, wat een stijging van 56% betekent ten opzichte van november en een verbijsterende 290% meer dan in december 2022.

Mogelijk hoogste maandelijkse totaal

Het bedrijf verklaarde trots: “Wij geloven dat dit het hoogste maandelijkse totaal is dat ooit door een openbaar Bitcoin-mijnbedrijf is geregistreerd.” Deze prestatie overtreft de vorige recordhouder, Core Scientific, die in januari 2023 1.527 BTC produceerde, met meer dan 300 BTC.

Marathonvoorzitter en CEO Fried Thiel wees op de significante stijging van de hasjsnelheid, met 18,4% in een maand tot 22,4 exahashes per seconde, als een belangrijke factor voor deze recordbrekende productie.

Bovendien kondigde Marathon op 19 december aan dat het plannen heeft om twee nieuwe miningcentra te kopen voor $179 miljoen, wat een aanvullende mijncapaciteit van 390 megawatt toevoegt aan de bestaande 584 megawatt.

Toekomstplannen voor het bedrijf

Thiel benadrukte de toekomstplannen van het bedrijf: “We blijven ons richten op een groei van 30% in de energie-hash-snelheid in 2024 en verwachten met de recente overname van de twee sites van Generate Capital in de komende 18 tot 24 maanden 50 exahashes te bereiken.”

Op 28 december stond Marathon ook kortstondig bovenaan de hitlijsten als het meest verhandelde beursgenoteerde bedrijf onder middelgrote en grote bedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkt, met een indrukwekkend dagelijks handelsvolume van $3,3 miljard.

Deze prestaties komen op een moment dat Bitcoin-mijnbouwbedrijven hun activiteiten uitbreiden, anticiperend op de verwachte goedkeuring van een Bitcoin-beursgenoteerd fonds op 8 januari en de Bitcoin-halvering in april. Concurrent Riot Platforms heeft ook een significante stap gezet door op 5 december voor $291 miljoen aan Bitcoin-mijnbouwinstallaties te verwerven, wat de grootste stijging in de hash-snelheid in de geschiedenis van het bedrijf markeerde.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging