Mine Shaft Inside
Bitcoin

Bitcoin Miners dumpen voor $450 miljoen aan Bitcoin in 1 dag tijd

Op 17 januari hebben Bitcoin-miners een recordhoeveelheid van hun cryptocurrencyreserves verkocht, met een vermindering van meer dan 10.000 Bitcoin in één dag. Dit markeert de grootste dagelijkse afname in miningreserves in ruim een jaar, volgens gegevens van de on-chain analytics-provider CryptoQuant.

Daling van Bitcoin-reserves

Deze massale verkoop resulteerde in een daling van de Bitcoin-reserves met 10.233 BTC, wat bij de huidige marktprijzen neerkomt op een waarde van ongeveer 450 miljoen dollar. Het patroon van accumulatie en verkoop door miners is niet nieuw. Een rapport van Bitfinex uit 2023 onthulde dat miners sinds medio 2023 begonnen zijn met het accumuleren van Bitcoin, toen zowel de prijzen als de winstgevendheid lager waren.

De recente stijging in prijzen en winstgevendheid heeft echter geleid tot een verschuiving naar een verkoopfase door de miners. Historisch gezien verkopen zij hun munten om cashflow te genereren of om te profiteren van hogere prijzen tijdens marktrally’s. In de afgelopen dagen fluctueerde de prijs van Bitcoin tussen de 42.000 en 43.000 dollar.

Verder toonden de gegevens aan dat de reserves van Bitcoin-miners met 1,83 miljoen munten op hun laagste punt sinds juli 2021 zijn, wat overeenkomt met een waarde van ongeveer 78 miljard dollar. Ondanks de recente daling zijn de BTC-reserves van miners over de afgelopen twaalf maanden met 22.800 BTC afgenomen, maar het totale reservecijfer is sinds begin 2021 relatief stabiel gebleven.

Stijging van MPI voor de verkoopgolf

Voorafgaand aan deze verkoopgolf steeg de Bitcoin Miners’ Position Index (MPI), een indicator die de verhouding tussen de totale uitstroom van miners en het voortschrijdend gemiddelde over een jaar meet, wat wees op een aanstaande verkoop.

Ondertussen bereiden Bitcoin-miningbedrijven zoals Riot, TeraWulf en CleanSpark zich voor op de kostenstijgingen die worden verwacht na de BTC-halvering in april of mei, volgens een rapport van Cointelegraph op 14 januari. De gemiddelde hash-snelheden zijn volgens Bitinfocharts ook gedaald naar het laagste niveau sinds oktober, rond de 400 exahashes per seconde.

In Texas hebben verschillende grote miningfaciliteiten hun activiteiten tijdelijk stilgelegd om tijdens extreem koud weer energie voor de staat te waarborgen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt naar $64.000: Voorbode van een nieuwe bullrun?
Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13