Bitcoin mining
Bitcoin

Bitcoin miners verdienen $162,4 miljoen in vier maanden dankzij Runes

Met de recente Bitcoin (BTC) halving in april werd ook de innovatieve Runes-dienst gelanceerd op het Bitcoin-netwerk. Deze nieuwe tokenstandaard, vergelijkbaar met de aan Ordinals gerelateerde BTC-20 standaard, maakt het eenvoudig om nieuwe tokens te creëren en te verhandelen op de Bitcoin blockchain.

Hoewel de hype rond Runes de afgelopen maanden fors is afgenomen ten opzichte van vlak na de lancering, blijven de cijfers indrukwekkend. Bitcoin miners hebben in slechts vier maanden tijd al $162,4 miljoen verdiend dankzij deze revolutionaire dienst, wat de Bitcoin-markt flink heeft opgeschud.

15,6 miljoen BTC-transacties met Runes

Met name in de eerste weken na de lancering kwam de Runes-dienst veelvuldig aan bod in het Bitcoin nieuws. Het biedt een efficiënter en robuuster alternatief dan de BRC-20-standaard, een op Ordinals gebaseerde dienst die het voor eerst mogelijk maakte om fungible tokens te lanceren op het Bitcoin netwerk.

Sinds de lancering van Runes op 19 april heeft BRC-20 een directe concurrent. Het grote verschil tussen de twee tokenstandaarden is dat Runes volledig functioneert binnen de infrastructuur van Bitcoin, terwijl BRC-20 afhankelijk is van het Ordinals-protocol als een aanvullende laag op Bitcoin.

Direct nadat Runes in het leven werd geroepen, werd het netwerk overspoeld met transacties vanuit de revolutionaire dienst. Gedurende de eerste twee maanden was Runes zelfs verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de transacties op het netwerk, met vaak meer dan 300.000 verschillende Runes-transacties per dag.

Vanaf medio juni kelderde de hype rond de dienst, met nog maar gemiddeld 50.000 transacties per dag. Als gevolg zijn de reguliere BTC-transacties weer verantwoordelijk voor grofweg 90% van alle netwerkactiviteit.

Hoewel de dienst het al maanden zwaar te verduren heeft, zijn de cijfers bijzonder indrukwekkend te noemen. Sinds de lancering heeft Runes al $162,4 miljoen in vergoedingen gegenereerd met een totaal van meer dan 15,6 miljoen transacties. Dit blijkt uit gegevens van Dune Analytics.

Runes wint van BRC-20

Runes is ontwikkeld als een beter alternatief voor de eerder gelanceerde BRC-20 dienst voor het creëren en verhandelen van Bitcoin-tokens. In tegenstelling tot BRC-20 maakt Runes optimaal gebruik van de bestaande mogelijkheden van de Bitcoin-blockchain, namelijk het UTXO-model. Dit maakt Runes zowel eenvoudiger in gebruik als betrouwbaarder, waardoor het een aantrekkelijkere optie is voor gebruikers.

Hoewel beide diensten de afgelopen maanden moeilijke tijden hebben doorgemaakt, blijft Runes de favoriet onder Bitcoiners. In de afgelopen vier maanden heeft BRC-20 slechts op dertien dagen Runes kunnen overtreffen in termen van dagelijks transactieaandeel.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt