Bitcoin miner
Bitcoin

Bitcoin miners zoeken andere manieren om winst te maken

Bitcoin miners en hosting-bedrijven die in deze markt hun hoofd boven water willen houden, moeten extra creatief te werk gaan. De concurrentie in het Bitcoin netwerk is enorm en de koers werkt ook niet mee. Zelfs de meest efficiëntie miners die met de beste energiecontracten draaien, hebben het moeilijk om break-even te draaien.

Andere vormen van mining

Dat geldt alleen voor partijen die alleen op Bitcoin mining leunen voor hun inkomsten. De partijen die hun hoofd boven water weten te houden maken ook gebruik van andere manieren om zichzelf te profileren. Een voorbeeld is datacenter Applied Blockchain, dat recent zijn naam veranderde in Applied Digital, om aan de markt duidelijk te maken dat ze niet alleen voor Bitcoin mining inzetbaar zijn. Die verandering is overigens nog niet officieel, maar tot nu toe slechts een voorstel voor de aandeelhouders.

Het zou vanuit de aandeelhouders echter niet intelligent zijn om de naamsverandering af te wijzen, want dit zou weleens de manier kunnen zijn om deze winter te overleven. De jaarlijkse vergadering voor aandeelhouders van Applied Blockchain staat voor november op het programma. Het bedrijf heeft in aanloop naar die vergadering an de website van een update voorzien en ook het Twitter-account en het bedrijfslogo zijn reeds aangepast.

High-performance computing

Applied Blockchain CEO Wes Cummins ziet enorm veel potentie in high-performance computing, wat simpelweg betekent dat je zware computerhardware inzet voor het maken van moeilijke berekeningen. Dat hoeft niet per se het minen van Bitcoin te betekenen, maar kan bijvoorbeeld ook gaan om het renderen van videos, het verbeteren van kunstmatige intelligentie of algoritmen en machine learning.

Op dit moment zijn partijen als Bitmain, F2Pool en GMR echter nog altijd de grootste klanten van Applied Blockchain, waardoor het nog voor het overgrote deel afhankelijk is van Bitcoin mining. Binnenkort komt daar ook het beursgenoteerde Marathon Digital (MARA) bij, dat een contract voor 5 jaar heeft getekend met het datacenter. 

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen