Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Meer dan de helft van de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk komt uit drie landen. Dit zijn Amerika, Kazachstan en Rusland. De laatstgenoemde voert een oorlog met Oekraïne, waardoor crypto analisten het netwerk controleren op eventuele verstoringen van het netwerk.
Op dit moment blijft Bitcoin-mining sector in Rusland grotendeels stabiel. Het is echter wel zo dat sancties de Russische miners die regelmatig in contact komen met exchanges en banken, wel kunnen treffen.
Volgens het Cambridge Center for Alternative Finance was Rusland vanaf juli 2021 verantwoordelijk voor meer dan 11% van de wereldwijde Bitcoin-hashrate. De Hashrate is een maatstaf voor de rekenkracht die aan het netwerk is toegewezen.
“Een groot deel van de Russische bitcoin-mining sector wordt aangedreven door binnenlands aardgas of waterkracht in Siberië”, vertelde Will Foxley van Compass Mining. “Het is onwaarschijnlijk dat hashpower offline gaat, tenzij sancties poolproviders beïnvloeden.”
De CEO van Compass Mining, genaamd Whit Gibbs, voegde via Twitter toe dat zijn bedrijf in Rusland goed geïsoleerd is van geopolitieke onrust”.
I want to reassure our customers hosting in Russia that we are in constant communication with the facilities, which are in Siberia and well isolated from any geopolitical unrest. Compass has confirmed with our partners that all miners are safe and will continue running as normal.
— Whit Gibbs 🧭 (@BitcoinBroski) February 24, 2022
Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.
Als een groot deel van de Bitcoin-miners in Rusland plotseling offline zou gaan, zoals het geval was in China vorig jaar, zou het netwerk minder gedecentraliseerd worden en als gevolg daarvan een beetje minder veilig.
Terwijl mining begon iets wat mensen deden op een zolderkamer, is het sindsdien uitgegroeid tot een miljarden-industrie die wordt gedomineerd door grote bedrijven en zogenaamde ‘mining pools’. Dat geldt niet alleen voor Bitcoin, maar ook voor Ethereum en andere blockchains.
Deze grote mining pools zouden wel roet in het eten kunnen gooien van Russische miners, en dat gebeurd inderdaad al. Een van die teams, genaamd FlexPool, zei dat het mensen met Russische IP-adressen zou blokkeren van deelname aan Ethereum-mining.
“We verontschuldigen ons tegenover onze Russische miners; velen van jullie steunen de oorlog niet”, staat in een verklaring. “U bent het echter die uw natie steunt. Zonder de mensen kan Rusland niet opereren.”
FlexPool is een voorbeeld van een groep miners die een politiek standpunt innemen. Of meerdere mining groepen dit voorbeeld gaan volgen is nog echter nog maar de vraag.
De Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs mochten na vier dagen van uitstromen weer een positieve score in de boeken noteren.
Volgens de analisten van CryptoQuant kan Bitcoin zich de komende dagen herstellen en weer naar 100.000 dollar stijgen.
Een groep onbekende whales kocht voor tot wel 40 miljard dollar aan Bitcoin. Om wie gaat het? Zitten er landen achter, of zijn het gewoon rijke investeerders?
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
CEO Edo Farina ziet XRP als sleutel tot financiële vrijheid. Met 1.000 XRP vandaag kun je volgens hem miljoenen verdienen.