Bitcoin Mining Pickaxe
Bitcoin

Bitcoin mining kosten bereiken een dieptepunt van 10 maanden

De kosten van het minen van één Bitcoin (BTC) zijn gedaald tot het laagste punt in ongeveer tien maanden tijd.

Efficiëntere mining hardware

Dit komt omdat mining hardware efficiënter wordt. De moeilijkheidsgraad is met 6,7% gedaald sinds de piek in mei. Op woensdag vertelden strategen van JPMorgan, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, aan investeerders dat de productiekosten van Bitcoin zijn gedaald van $24.000 in juni tot ongeveer $13.000.

Deze productiekosten bevinden zich op het laagste punt sinds september van 2021. De reden van de daling is de daling van de moeilijkheidsgraad van highs van 31,25T in mei naar 29,15T.

Lagere productie kosten voor Bitcoin kunnen de verkoopdruk van miners verlagen en de winstgevendheid vergroten. De strategen waren echter nog steeds bearish en zeiden dat de daling van de productiekosten als negatief zou kunnen worden gezien voor de prijsvooruitzichten van de Bitcoin.

Ze voegden eraan toe dat de productiekosten door sommige analisten worden gezien als de ondergrens voor de Bitcoin prijsklasse in een bearmarkt. Verschillende analisten hebben voorspeld dat de Bitcoin prijzen zullen dalen tot ongeveer $13.000. Bitcoin handelt momenteel 70% lager dan zijn hoogste punt ooit in november.

De productiekosten van Bitcoin piekten na de prijspieken van april en november 2021 en zijn daarna gedaald, net zoals de markten. De daling van de productiekosten is gekoppeld aan een daling van het elektriciteitsverbruik.

Ommekeer van de winstgevendheid trend

De Bitcoin energieverbruiksindex van de Cambridge University meldt momenteel dat de geschatte dagelijkse vraag voor stroom op het netwerk 9,59 Gigawatt is. Dit is een daling van 33% in de afgelopen maand. Daarnaast is het 40% minder dan de piek in 2022 van bijna 16 GW in februari.

Bovendien heeft een aanzienlijk aantal miners oudere en inefficiëntere mining installaties uitgeschakeld omdat ze onrendabel zijn geworden vanwege de stijgende energieprijzen en een ineenstorting van de Bitcoin prijzen.

Volgens Asicminervalue is de Bitmain Antminer E9, die deze maand is uitgebracht, een van de meest efficiënte eenheden op de markt. De eenheid heeft een maximale hash-rate van 2,4 Gh/s voor een stroomverbruik van 1.920 watt.

Aan de andere kant zijn miners getroffen door de klap van de stijgende wereldwijde energieprijzen en de dalende Bitcoin prijzen. Hierdoor is de winstgevendheid van mining sinds het begin van het jaar met 63% gedaald. Bitinfocharts meldt dat de winstgevendheid van minen momenteel op het laagste niveau staat sinds oktober 2020, met $0,095 per dag per terahashes per seconde.

De daling van de productiekosten kan een verdere daling van de winstgevendheid echter voorkomen en zou die trend in de komende maanden zelfs kunnen omkeren.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen