Bitcoin BTC over a microprocessor
Bitcoin

Oude Bitcoin Mining-installaties riskeren grote shutdown

Tegen de huidige crypto-markt hebben oudere Bitcoin (BTC) Mining-installaties het moeilijk. Zij krijgen steeds meer moeite om positieve inkomsten te genereren. Hierdoor riskeren ze nu offline gehaald te worden in een grote shutdown.

Oude machines brengen niets meer op tegen huidige prijzen

Dat oudere apparaten hier nu moeite mee krijgen is niet geheel onverwacht. Het gaat namelijk vooral om machines als de Antminer S11 en AvalonMiner 921 uit 2018.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de prestaties van de Antminer S11, dan heeft deze een maximale hash-snelheid van 20.5 Terra-hash per seconde (TH/s) en een stroomverbruik van 1.530 Watt (W).

De kosten van het gebruik van zo’n Bitcoin-miner zijn dan circa 0,13 kilowatt per uur (KW/h) op basis van wereldwijde gemiddelde stroomkosten. Dit resulteert in een verbruik van circa €4,3 aan stroom verbruiken, vergeleken met het inkomen van ongeveer €1,91 in dezelfde periode. De kosten van de AvalonMiner zijn erg vergelijkbaar. Om de apparaten aan te laten kost simpelweg alleen maar geld, in plaats van dat dit iets oplevert. Wanneer de Bitcoin-prijs echter hoog genoeg ligt, dan is het wel rendabel om dergelijke apparaten aan te zetten.

Nieuwe machines zijn nog winstgevend

Het is zeker benoemingswaardig dat het voornamelijk om oudere machines gaat. Veel van de reguliere mining-installaties die nu nieuw verkocht worden genereren nog steeds winsten tegen de huidige prijzen. Alhoewel hun eigenaren wellicht minder zullen verdienen dan normaal, zullen ze de bearish markt wel overleven.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de nieuw gelanceerde ‘iPollo’s V1’. Tegen dezelfde prijzen als hierboven genoemd levert deze een dagelijks inkomen van circa €59,3, tegen een stroomverbruik van ongeveer €8,6. De nieuwe Antminer S19 levert circa 17,2 euro per dag op. Onderstaand Twitter-bericht geeft hier een duidelijker beeld. Het is niet precies bekend hoelang deze bearish markt nog zal duren.

https://twitter.com/BitdeerOfficial/status/1536202064258248705?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1536202064258248705%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fold-bitcoin-mining-rigs-risk-shutdown-after-btc-price-slips-under-24k

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?