Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin moet deze koers behouden om bullish te blijven

Bitcoin flirt momenteel met de koers van 64.000 dollar en het sentiment wordt langzaam bullish. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen gevaren zijn voor de digitale munt. Volgens de populaire analist Skew is het cruciaal dat Bitcoin boven de 62.000 dollar blijft.

Bitcoin koers van $62.000 is cruciaal

Hoewel er op dit moment weinig sprake is van volatiliteit en zeker niet van negatieve volatiliteit, is het volgens de pseudonieme analist Skew een kwestie van tijd voordat de markt weer explodeert.

In de bovenstaande tweet schrijft Skew dat Bitcoin momenteel “pinned” (gevangen) zit tussen twee blokken van liquiditeit. Het gaat hierbij aan de onderkant om de Bitcoin koers van 62.000 dollar en aan de bovenkant om de koers van 65.000 dollar.

Het gebied van 64.000 tot 65.000 dollar is volgens hem de zone waarin de bears zullen terugvechten. Bij een terugval is het “van vitaal belang” dat Bitcoin niet verder zakt dan 62.000 of 61.000 dollar, zo is de conclusie van Skew.

Vooralsnog lijkt daar nog geen sprake van, want Bitcoin oogt vandaag bullish en lijkt eerder naar boven dan naar beneden te kruipen. Maar we hebben dingen weleens vaker zien omslaan op deze markt.

Zeldzaam bullish signaal van de Puell Multiple

Om het in ieder geval nog een beetje positief te houden, pakken we er een analyse van CryptoQuant bij. Hierin schrijft de analist Darkfost dat de Peull Multiple indicator een “sterk positief omkeersignaal geeft.”

“Historisch gezien volgde op het aantikken van de groene zone een opwaartse koersbeweging”, zo schrijft Darkfost in zijn analyse voor CryptoQuant.

Meestal geeft het dalen van deze indicator naar de groene zone zogenaamde macro-bodems aan voor Bitcoin. Wat dat betreft zegt deze indicator dus dat we omhoog mogen kijken.

Veel zal echter afhangen van de verder ontwikkeling van de macro-economische situatie. We hebben de gewenste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank gekregen. Nu is het zaak dat de economie blijft draaien en we niet in een recessie afzakken.

Dat zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Historische data: Bitcoin bullmarkt kan elk moment losbarsten
Fondsmanagers extreem bullish over introductie Bitcoin ETF opties
Bitcoin koers klaar voor explosie? Historische data wijst op nabije uitbraak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen