Apple
Bitcoin

‘Bitcoin nadert zijn iPhone moment’

Als we Chris Dixon, een partner bij de investeringsgigant Andreessen Horowitz (a16z) mogen geloven, dan nadert Bitcoin zijn “iPhone moment.” Hiermee doelt Dixon natuurlijk op de adoptie van de digitale munt. In een nieuw interview met Laura Shin bij de Unchained Podcast geeft Dixon uitleg.

De evolutie van de smartphone en Bitcoin

Chris Dixon refereert met zijn uitspraken naar de jaren 2000, het moment waarop de iPhone op de markt kwam en de massa bereikte.

De adoptie van de iPhone bereikte volgens Dixon een “sweet spot” op het moment dat er in korte tijd veel populaire apps werden ontwikkeld voor gebruikers van de mobiele telefoon, zoals Uber, Instagram en Snapchat.

Volgens de investeerder zijn Bitcoin en crypto nog niet op dat moment gekomen, maar zijn we in de buurt.

“Ik was erbij tijdens de eerste adoptiegolf van de iPhone. Wat er gebeurde is dat je een periode van 13 jaar had waarin mensen smartphones probeerden te creëeren”, aldus Chris Dixon.

Uiteindelijk kwam de iPhone dus, waarbij alles op orde was en mensen uiteindelijk overgehaald werden om smartphones te gaan gebruiken. Dat moment nadert volgens Dixon ook voor Bitcoin en crypto.

Belangrijkste apps kwamen in 2009-2011

“Als je naar de data kijkt, dan was 2009 tot 2011 de periode waarin bijna alle populaire applicaties uitkwamen. Dan bedoel ik Uber, Snapchat en Instagram. Die zaten bijna allemaal in die tijdsperiode.

En op een zeker moment kom je ook op die ‘sweet spot’ voor de computer-evolutie. Ik denk niet dat we daar al zijn, we hebben ons ‘iPhone moment’ nog niet gehad met crypto, maar ik denk dat er veel signalen zijn die voor de toekomst in die richting wijzen”, aldus Dixon.

Het is belangrijk om te weten dat a16z geen kleine speler is in de financiële wereld. Op dit moment beheert het fonds rond de 35 miljard dollar aan kapitaal.

Wat dat betreft zou je zeggen dat de mening van Simon Dixon er eentje is om serieus te nemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?