Non-Fungible Token (NFT)
Bitcoin, NFT

Bitcoin NFT hype bereikt kookpunt met verkoop van $240.000

Er is geschiedenis geschreven door het kunst-veilinghuis Sotheby’s met de eerste veiling van Bitcoin-inscripties. Het gaat om NFTs uit de BitcoinShrooms collectie, die in totaal voor 450.000 dollar aan kapitaal ophaalden. Dat is vijfmaal groter dan de eerste schattingen, waardoor het erop lijkt dat NFTs op Bitcoin weleens een mooie toekomst kunnen hebben.

240.000 dollar voor één NFT

In totaal werden er op woensdag drie NFTs verkocht, waarbij een gepixelde avocado voor meer dan 100.000 dollar verkocht werd. Een op de Super Mario franchise gebaseerde paddenstoel ging voor meer dan 240.000 dollar onder de hamer, zo blijkt uit de woorden van Derek Parsons, een vertegenwoordiger van het veilinghuis.

In totaal waren er 148 biedingen gedaan op de drie NFTs, waarvan meer dan 2/3e werd gedaan door mensen die helemaal nieuw waren bij Sotheby’s.

Er zijn al “plannen voor meer” zo liet Parsons in een email aan CoinDesk weten.

Dit soort bedragen doen denken aan de gigantische hype die in 2021 ontstond rondom NFTs. Zo ging er in die periode één digitaal kunstwerk van Beeple over de toonbank voor 69 miljoen dollar bij het veilinghuis Christie’s.

Van Ethereum naar Bitcoin

Interessant is dat de vorige NFT-hype vooral plaatsvond op Ethereum, terwijl de focus nu naar Bitcoin lijkt te verplaatsen.

Waarom is dat?

Het lijkt erop dat mensen de geschiedenis en de leiderspositie van Bitcoin binnen de industrie ook waarderen. Dat geeft een NFT op Bitcoin natuurlijk ook een stukje extra waarde mee. Net als dat het interessanter is om NFTs te bezitten op Ethereum dan op een kleine smart contract blockchain zonder enige market cap.

Wat mensen precies zien in de bovenstaande ‘kunstcollectie’ is ook nog iets waar we over kunnen discussiëren. Maar dat lijkt mensen op dit moment even niet te deren, want de plaatjes gaan voor tonnen over de toonbank in de huidige markt. Zelfs zonder dat er nog sprake is van een echte bullmarkt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten