Bitcoin

Bitcoin-nodes op Tor-netwerk terug na bug op netwerk

Begin januari van dit jaar crashde bijna het volledige aantal Bitcoin (BTC)-nodes op het Tor-netwerk. Na het vinden en oplossen van de bug, konden de 2581 nodes weer geactiveerd worden.


Aantal Tor-nodes groeit

Het aantal nodes dat op het netwerk van Tor gehost worden, vormen gezamenlijk een aanzienlijk deel van het gehele Bitcoin-netwerk, namelijk ongeveer 25%. Dit is een groei van ongeveer 2% ten opzichte van het aantal BTC-nodes op het Tor-netwerk op 7 januari van dit jaar. Dit komt door de groei in het aantal BTC-nodes, dat van 8.300 op 7 januari naar 11.190 op dit moment gestegen is.

Hierdoor lijkt het netwerk van Bitcoin zich weer te herstellen waardoor het weer op volle toeren kan gaan werken en de veiligheid van het netwerk weer vergroot wordt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wat is een (BTC)-node eigenlijk?

Een node, of in dit geval Bitcoin-node is simpel gezegd een computer die via het internet in verbinding staat met andere computers, om zo een kopie van de gehele Bitcoin-blockchain te hosten. Ook houden deze computers die met elkaar in verbinding staan het netwerk draaiend.

De nodes die op het netwerk van Tor staan zijn een ander type nodes dan de ‘reguliere’ versie. Die op het Tor-netwerk kunnen namelijk privé geïmplementeerd worden met behulp van het anonieme Tor-netwerk.


Wat heeft de crash veroorzaakt?

Op 10 januari werd officieel aangekondigd dat in een update van de ui service, genaamd ‘v3-ui-service’, een implementatiefout gemaakt was. Hierdoor ontstond een bug, die ervoor kon zorgen dat de gehele BTC-node zou crashen. Volgens persbureau ‘TechNadu’ zou de storing te wijten zijn aan een hackeraanval, wat zou suggereren dat er meer achter zit dan een simpele bug.

Door de crashes ontstonden problemen bij privé Bitcoin-wallets en exchanges, zoals Bisq en Wasabi. Dit komt omdat deze partijen gebruik maken van de ui-services van Tor, waardoor die na het offline gaan van de servers geen data meer ontvingen.

Wanneer dit gebeurt, is er geen communicatie meer tussen de gebruiker, het tor-netwerk en de crypto-wallet of exchange. Dit zorgt ervoor dat een pagina of service niet meer geladen kan worden en de anonieme webbrowser in sommige gevallen onbruikbaar wordt. Dit wil je natuurlijk niet. Gelukkig heeft het team achter de Tor-browser de bug snel gevonden en heeft deze inmiddels dan ook opgelost. Hierdoor werkt het netwerk weer naar behoren.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?