Bitcoin red
Bitcoin

Crypto analisten waarschuwen: Bitcoin nog niet uit de gevarenzone

De Bitcoin koers schoot na de inflatiedata van afgelopen woensdag omhoog, maar dat is volgens de analisten van CryptoQuant nog niet meteen een reden om de slingers weer op te hangen. De NVT-verhouding van Bitcoin bevindt zich nog altijd op een hoogtepunt en dat kan weleens bearish zijn voor de digitale munt.

Bitcoin NVT-verhouding is bearish

De NVT-verhouding is een indicator die ons vertelt hoe de marktwaarde van de digitale munt zich verhoudt tot het transactievolume.

Analisten gebruiken deze indicator om te bepalen of een financiële asset rond zijn “eerlijke” waarde zweeft. Als de indicator een hoge score geeft, dan is de netwerkwaarde hoog ten opzichte van het transactievolume.

Dat kan erop wijzen dat een asset overgewaardeerd is. Aan de andere kant geeft een lage score juist weer het tegenovergestelde aan, namelijk dat de marktwaarde van een asset laag is ten opzichte van het transactievolume.

Voor deze situatie gebruikt CryptoQuant een bijzondere variant van deze indicator, namelijk het 10-daagse bewegende gemiddelde versus het 30-daagse bewegende gemiddelde.

Op basis daarvan lijkt Bitcoin op dit moment een beetje overgewaardeerd of in ieder geval in de buurt van die zone.

Bitcoin in de plus

Ondanks de negatieve score voor de NVT-verhouding, die aangeeft dat Bitcoin mogelijk wat overgewaardeerd is, doen de bulls het op dit moment goed.

Over de afgelopen 24 uur staat er een kleine daling op de borden, maar Bitcoin is over de gehele week gemeten met een mooie 5 procent gestegen.

Hetzelfde kunnen we niet zeggen voor Ethereum. Dat daalde over de afgelopen week juist met 0,23 procent. Alleen Solana deed het van de top 10 munten ook goed en wist met bijna 10 procent te stijgen de afgelopen week.

Zodoende zijn het opnieuw Solana en Bitcoin die de show stelen onder de grote munten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken