gouden bitcoin
Bitcoin

Crypto analist die all-time high van 2021 voorspelde, verwacht Bitcoin koers van $600.000 in 2026

De populaire Belgische analist Tuur Demeester verwacht dat Bitcoin de komende jaren minimaal een koers van 200.000 dollar aantikt. Daar blijft het niet bij, want volgens de analist kan de Bitcoin koers rond het jaar 2026 zelfs op het niveau van 600.000 dollar komen. Dat lijkt op dit moment ver weg, maar Bitcoin heeft in het verleden gekkere dingen gedaan.

Een Bitcoin koers van 600.000 dollar?

In zijn meest recente update over de Bitcoin koers geeft Tuur Demeester aan dat hij die gigantische stijging naar het niveau van 600.000 dollar verwacht, omdat hij voor biljoenen dollars aan wereldwijde overheidssteun verwacht.

Tuur Demeester geeft hiermee in principe aan dat nieuwe economische ellende volgens hem een kwestie van tijd is. Hij spreekt in zijn bericht namelijk ook over “bailouts” waarmee hij verwijst naar het redden van banken en andere grote bedrijven.

In Nederland heeft de KLM bijvoorbeeld meerdere keren een “bailout” gehad. Volgens de Nederlandse overheid is het bedrijf te belangrijk voor de samenleving om het te laten ploffen.

De analist geeft in een volgende tweet wat context. Hij verwacht dat banken en overheden gered moeten worden. Als voorbeeld geeft hij de Amerikaanse overheid, die vandaag de dag al meer kwijt is aan rentebetalingen, dan aan het complete Amerikaanse leger.

Nog geen Bitcoin hype onder particulieren

Ondanks het feit dat Bitcoin momenteel fantastisch presteert, is er volgens Tuur Demeester nog geen sprake van een hype onder particulieren.

“Ik verwacht dat particulieren binnenkort wakker worden”, aldus Tuur Demeester. “Onthoud dat er geen enkele koorts is als Bitcoin koorts”, zo ging hij verder.

Demeester staat bekend om zijn diepgaande analyses en interessante verhalen over Bitcoin, waarmee hij opvallend vaak de koersen weet te voorspellen. Zo gaf hij in 2019-2020 aan dat hij een nieuwe all-time high van 50.000 tot 100.000 dollar verwachtte voor Bitcoin.

Uiteindelijk kwamen we in november 2021 tot een Bitcoin koers van 69.000 dollar. Sindsdien is er veel veranderd, waardoor Tuur Demeester nu inzet op een Bitcoin koers van 200.000 tot 600.000 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13