Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin zakt weg: JPMorgan Chase CEO waarschuwt voor stagflatie

JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon waarschuwt opnieuw voor de gezondheid van de Amerikaanse economie. Tijdens een Council of Institutional Investors conferentie in New York gaf Jamie Dimon aan dat hij nog altijd “inflatoire krachten” ziet, die de Amerikaanse economie in de problemen kunnen brengen.

Stagflatie op komst voor Amerika?

“Ik zou zeggen dat stagflatie de slechtst mogelijke uitkomst is. Dit zou een scenario opleveren met een recessie, maar ook met hogere inflatie. Dat behoort nog altijd tot de mogelijkheden”, aldus een waarschuwende Jamie Dimon.

Dat de markt een figuur als Jamie Dimon serieus neemt, zien we ook terug in de koersen van vandaag. Bitcoin is de nieuwe week niet goed begonnen en staat enkele procenten in het rood.

Waar we dit weekend nog een Bitcoin koers van 60.000 dollar mochten vieren, staat er nu een koers van 58.400 dollar op de borden. Het beloven zo een paar spannende weken te worden voor Bitcoin.

De inflatie lijkt te dalen. Vorige week kwam de consumentenprijsindex (CPI) bijvoorbeeld binnen op 2,5% voor augustus. Dat markeerde de laagste inflatiescore sinds 2021. Wat dat betreft zit de Amerikaanse centrale bank op het goede spoor, maar Jamie Dimon maakt zich dus nog altijd zorgen over de mogelijke uitkomsten.

Renteverlagingen op komst

De Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) komt deze week bijeen voor een nieuw rentebesluit. Dat besluit publiceren ze woensdag om 20.00u Nederlandse tijd, waarna om 20.30u een persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell volgt.

Afgelopen week was overigens geen goede voor Jamie Dimon. Tijdens de conferentie in New York maakte JPMorgans president en Chief Operating Officer Daniel Pinto bekend dat de omzetverwachtingen voor de bank “iets te hoog” waren.

Als gevolg daarvan donderde het aandeel van JPMorgan omlaag.

Uiteindelijk viel JPMorgan met 7% omlaag en maakte de zakenbank zijn slechtste dag sinds 2020 mee. Op het moment van schrijven handelt JPM op 204 dollar, waarmee er voor 2024 nog altijd een stijging van 18,74% op de borden staat voor de zakenbank.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten