Bitcoin prijs
Bitcoin

Bitcoin op $64.000: dit zijn de belangrijkste weerstanden

Vanaf de dieptepunten van 5 augustus is de Bitcoin koers alweer met ~30% gestegen. Bitcoin steeg in die periode van 48.000 dollar naar de huidige koers van 64.000 dollar. Daarmee zijn we er nog niet, want voor een all-time high moet Bitcoin minimaal boven de 73.800 dollar uitkomen.

Bitcoin koers van $66.250 is cruciaal

Volgens de populaire analist Ali Martinez is de Bitcoin koers van 66.250 dollar nu een cruciaal niveau voor de digitale munt om voorbij te schieten.

De steun op 60.365 dollar lijkt inmiddels veiliggesteld door de digitale munt, het niveau van 64.045 dollar is overstegen en nu is de 66.250 dollar het volgende grote target om voorbij te streven voor Bitcoin.

Waarom is die koers cruciaal? Die koers is cruciaal, omdat er op dat niveau redelijk veel on-chain volume is geweest. Dat wil zeggen dat er rond die koers veel Bitcoin van adres zijn gewijzigd op de blockchain.

Meestal zijn dat koersen waar Bitcoin veel steun of weerstand krijgt. In eerste instantie zal dit niveau een weerstand vormen, maar als Bitcoin erboven weet te komen, dan kan het in een steunpunt veranderen voor de koers.

Kleine correctie niet onwaarschijnlijk

Op dit moment is het niet onwaarschijnlijk dat Bitcoin eerst even moet corrigeren om op adem te komen. Zoals we in de inleiding al schreven, is de Bitcoin koers vanaf 5 augustus als een raket gestegen naar de huidige koers van ongeveer 64.000 dollar.

Over de afgelopen 24 uur staat er een stijging van 5,33% op de borden voor Bitcoin. Daarmee komt de digitale munt op een koers van 64.200 dollar uit.

Natuurlijk kunnen we in één keer doorbreken, maar meestal zie je dat een opwaartse beweging ook in golven gaat.

Daarbij is het interessant om de Fear & Greed Index in de gaten te houden. Die geeft momenteel een score van 56/100 af. Daarmee is er volgens de index alweer voorzichtig hebzucht in de markt geslopen, terwijl er gisteren nog sprake was van angst.

Zo zie je maar hoe snel het sentiment in de markt kan omslaan als het over Bitcoin gaat. Van de ene op de andere dag zijn we overgesprongen van angst naar hebzucht.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt