Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

Bitcoin koers kan volgende week All Time High bereiken en dit is waarom

Bitcoin kan volgende week nog een nieuwe all-time high bereiken na het laagste aantal vacatures in drie jaar tijd. Volgens de analisten is dit een teken van een economie die vertraagt, maar Markus Thielen wil als bevestiging nog twee andere datapunten zien.

Inflatie moet ook omlaag

“Afgelopen nacht vertraagde er opnieuw een cruciale indicator van de banenmarkt”, aldus Markus Thielen van 10x Research in een rapport van 4 juni.

Er bleken in april 8,1 miljoen vacatures te zijn in Amerika, wat een verhouding van 0,8 werklozen per vacature oplevert; de hoogste verhouding sinds februari 2021.

Volgens Thielen kan dit weleens één van de eerste indicatoren zijn die op economische vertraging wijst, wat uiteindelijk moet “leiden tot een lagere inflatie” en dat ziet hij dan weer als bullish voor Bitcoin.

Nadat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) met 0,1% daalde op 15 mei, schoot Bitcoin met 7% omhoog over de vijf dagen die volgde. Markus Thielen verwacht dat een nieuwe CPI-daling van 0,1% een vergelijkbaar effect kan hebben.

“Een zwakke verrassing kan de renteverlagingen terugbrengen en volgende week krijgen we het CPI-inflatierapport. Als de CPI 3,3% of lager is, dan zal dat Bitcoin waarschijnlijk naar nieuwe all-time highs pushen”, aldus een optimistische Thielen.

Uit de consolidatiedriehoek gebroken

Op dit moment is Bitcoin volgens de analist uit zijn consolidatiedriehoek gebroken. Het heeft lang geduurd voor de digitale munt, maar het lijkt erop dat het bullish momentum nu eindelijk terug is.

De bulls vechten op dit moment om de koers boven de $71.000 te krijgen. Op het moment van schrijven staat er een Bitcoin koers van $70.943 op de borden en daarmee een stijging van 2,89% over de afgelopen 24 uur.

Zou Bitcoin er in kunnen slagen om volgende week een all-time high te maken na de inflatiedata? Daarvoor lijkt toch echt eerst die daling van 0,1% nodig waar Thielen ook over spreekt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken