Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin op weg naar $400.000? ETFs en institutionele beleggers jagen de koers omhoog

De aantrekkingskracht van Bitcoin blijft groeien. Steeds meer investeerders erkennen de unieke kenmerken van deze cryptocurrency. De introductie van Bitcoin ETF’s heeft het aankoopproces aanzienlijk vereenvoudigd voor een brede groep beleggers, wat duidelijk zichtbaar is in de koersontwikkeling van 2024.

Analisten van The Motley Fool beschouwen de goedkeuring van Bitcoin ETF’s als een enorme stap voorwaarts in de acceptatie van crypto. Zij voorspellen dat deze ontwikkeling de prijs van Bitcoin naar $400.000 of zelfs $1 miljoen kan brengen.

De weg naar $400.000 en verder

ETFs maken Bitcoin toegankelijker voor particuliere beleggers, waardoor ze zich niet langer hoeven te verdiepen in complexe cryptobeurzen en digitale wallets. De echte groeipotentie ligt echter bij institutionele beleggers die de Bitcoin-markt betreden. Denk hierbij aan pensioenfondsen, beleggingsplannen en hedgefondsen die met gigantische bedragen opereren. Voorheen werden ze afgeschrikt door de complexiteit van digitale assets, maar dankzij de ETFs kunnen ze nu eenvoudig Bitcoin in hun portfolio opnemen.

Momenteel hebben ongeveer 700 professionele beleggingsfirma’s gezamenlijk zo’n $5 miljard in deze ETFs geïnvesteerd. Tot de koplopers behoren Millennium Management, dat 3% van het $64 miljard tellende portfolio aan Bitcoin ETFs heeft toegewezen. Ook Morgan Stanley, Bracebridge Capital en de State of Wisconsin Investment Board zijn actief betrokken.

Ondanks deze groei vertegenwoordigen institutionele beleggers nog slechts zo’n 10% van het totale ETF-bezit. Dit percentage stijgt echter wel, wat duidt op een toenemende institutionele interesse die de vraag naar Bitcoin aanzienlijk kan verhogen. Institutionele beleggers doen doorgaans grondig onderzoek voordat ze in nieuwe activa zoals Bitcoin stappen.

“Na hun onderzoek zullen ze waarschijnlijk allemaal dezelfde conclusie trekken: de inherente kenmerken van Bitcoin maken het een onmisbaar onderdeel van een portfolio. Uiteindelijk zal er sprake zijn van brede acceptatie onder institutionele beleggers, wat leidt tot een stortvloed aan nieuw kapitaal,” aldus een analist van The Motley Fool.

Van speculatie naar essentieel beleggingsobject?

Deze verschuiving in investeringen draait niet alleen om het vergroten van het Bitcoin-bezit, maar ook om strategische financiële planning. Gezien de enorme bedragen die deze instellingen beheren, kan zelfs een kleine toewijzing aan Bitcoin een aanzienlijke impact hebben. Als instellingen 5% van de $129 biljoen aan beheerde activa in Bitcoin zouden investeren, zou de marktkapitalisatie boven de $7 biljoen uit kunnen komen, wat de prijs richting $400.000 zou kunnen stuwen.

Sommige analisten vinden 5% zelfs te conservatief. ARK Invest suggereert dat een optimaal portfolio tot wel 19% Bitcoin kan bevatten voor het beste risico-gecorrigeerde rendement.

Impact van optimale allocatie naar Bitcoin – Bron: ARK Invest


Hun advies is gebaseerd op een analyse over een periode van 5 jaar, wat een hogere allocatie ondersteunt om de prestaties van een portfolio te maximaliseren.

Naarmate beleggingsstrategieën evolueren, wordt de rol van Bitcoin in toekomstige financiële portefeuilles steeds belangrijker. Als instellingen zien dat hun collega’s succes boeken met Bitcoin, zullen ze waarschijnlijk eerder geneigd zijn hun eigen Bitcoin-investeringen te verhogen.

Met deze ontwikkelingen in gedachten ziet de toekomst van Bitcoin er dus rooskleurig uit!

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Cruciaal moment aangebroken voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken