Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin op weg naar bijzonder record

De Bitcoin koers is bezig aan een bijzondere reeks. Als we deze maand boven de 61.000 dollar weten te sluiten (vandaag dus), dan sluit Bitcoin voor de zevende maand op rij met positieve cijfers. De laatste en enige keer dat Bitcoin dit ook voor elkaar kreeg was in 2012.

Destijds steeg de koers van 4,89 naar 12,37 dollar. Na die zeven maanden van stijgingen volgde een correctie van 10 procent.

Op weg naar een record?

Mocht het Bitcoin deze en volgende maand lukken om met een groene kandelaar af te sluiten, dan is er sprake van een nieuw record. Met het positieve momentum van de ETFs zou het zomaar kunnen dat Bitcoin op dit vlak een nieuw record weet neer te zetten.

“Dit is slechts de tweede keer in de geschiedenis van Bitcoin dat er zeven achtereenvolgende maanden van stijgingen werden neergezet. In 2012 volgde op die zevende maand een daling van 10 procent, voordat Bitcoin opnieuw aan zes positieve maanden begon”, aldus Matrixport.

Het bullish sentiment rondom Bitcoin trekt behoorlijke hoeveelheden kapitaal aan. Zo is er bijvoorbeeld een instroom van 1,4 miljard dollar aan USD Coin (USDC) naar Coinbase gespot.

Meestal zijn dergelijke instromen van stablecoins een bullish signaal, omdat mensen die niet naar de beurzen sturen om daar dollars aan te houden. De kans is groot dat investeerders die USDC willen gebruiken om Bitcoin of andere cryptomunten te kopen.

Bijzondere maand voor Bitcoin

De maand april belooft niet alleen een bijzondere te worden vanwege het mogelijke record van acht achtereenvolgende maanden van positieve cijfers voor Bitcoin, maar ook vanwege de volgende halving die op het programma staat.

Rond 20 april gaat de blokbeloning voor miners voor het produceren van een blok van 6,25 naar 3,125 Bitcoin. Dat scheelt tegen de huidige koersen ongeveer 31,5 miljoen dollar per dag aan Bitcoin die op de markt komt.

Op jaarbasis gaat het zelfs om ongeveer 11 miljard dollar aan Bitcoin. Mensen die claimen dat de halving geen impact meer heeft op de Bitcoin koers moet je dus niet al te serieus nemen.

Wij roepen niet dat het een garantie op een nieuwe bullrun is, maar 11 miljard dollar aan Bitcoin die niet op de markt komt weegt natuurlijk wel mee in het spel van vraag en aanbod.

Nog 1 dag: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 1 Dag Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?