Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen

Als we de pseudonieme analist Rekt Capital mogen geloven, dan zit Bitcoin bijna in de parabolische fase. Dat zou betekenen dat we op korte termijn nog hogere koersen mogen verwelkomen voor Bitcoin. “Dit is het moment waarop Bitcoin uitbreekt naar de parabolische fase van de cyclus”, zo vertelt Rekt Capital op YouTube.

Nog een paar dagen geduld

Volgens Rekt Capital moeten we nog een paar dagen geduld hebben voordat Bitcoin aan de parabolische fase kan beginnen. “We hebben nog steeds een volledige bevestiging nodig, want technisch gezien kunnen we Bitcoin nog steeds zien dippen naar 60.600 dollar om de her-accumulatierange te testen als nieuwe steun”, aldus de analist.

Het is dus mogelijk dat we nog gaan dippen met Bitcoin, maar onder de streep is Rekt Capital bullish over de markt.

Voor nu lijkt het met name belangrijk dat Bitcoin de hevige weerstand rond de 65.000 dollar kan doorbreken. Dat is de weerstand die door ongeveer iedere analist is aangestipt tot nu toe.

Lukt het om die te doorbreken? Dan kunnen we waarschijnlijk nog verder omhoogkijken en mogelijk ook richting nieuwe all-time highs stijgen met Bitcoin, zoals Rekt Capital in ieder geval lijkt te voorspellen.

Wanneer piekt de Bitcoin koers?

Wat de absolute piek voor deze cyclus betreft hebben we nog wel eventjes te stijgen, zo concludeert Rekt Capital. Hij verwacht namelijk pas richting de tweede helft van 2025 de absolute piek voor de Bitcoin koers.

“Zodra we die oude all-time high doorbreken, dan duurt het normaal gesproken nog even voordat Bitcoin zijn piek bereikt”, aldus de analist. Hij rekent voor dat het in 2012 nog 273 dagen duurde, in 2016 250 dagen en in 2021 duurde het nog 329 dagen.

Voor de koerspiek van Bitcoin zet hij dan ook in op een periode van tussen de 250 en 329 dagen. Al kan het natuurlijk altijd langer duren, want de vorige cyclus was ook de eerste keer dat het 329 dagen duurde.

In principe kan het alle kanten op en moet je dit soort analyses vooral als een potentieel scenario zien, als een richtlijn voor de koers, en zeker niet als de absolute waarheid.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Goed nieuws: aantal Bitcoin whales schiet omhoog het afgelopen jaar
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
IJzersterke dag voor Bitcoin en Ethereum ETF’s: $149 miljoen instroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen