JPMorgan
Bitcoin

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten

De afgelopen twee weken zijn Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt in hoog tempo uit hun eerdere diepe dal geklommen. Een groot deel van de wekenlange correctie is inmiddels alweer uitgeveegd, wat het marktsentiment een grote ommekeer heeft laten maken.

Terwijl menig Bitcoiner weer durft te kijken naar de in maart gevestigde all-time high van bijna $74.000, hebben de analisten van JPMorgan minder vertrouwen voor de korte termijn.

Crypto-herstel niet het begin van nieuwe trend

De analisten van de Amerikaanse bankgigant JPMorgan, onder leiding van managing director Nikolaos Pnaigirtzoglou, uitten donderdag in een rapport hun pessimistische blik op de huidige staat van de cryptomarkt.

De analisten voorspellen dat een eventuele stijging van de cryptoprijzen vanaf dit punt waarschijnlijk ‘’tijdelijk en strategisch’’ zal zijn. Dit betekent dat de stijgingen eerder kortstondig zullen zijn dan dat ze het begin vormen van een langdurige opwaartse trend.

JPMorgan vergelijkt Bitcoin met goud door rekening te houden met hun volatiliteit. Ze stellen dat de prijs van Bitcoin rond de $53.000 zou moeten liggen om in lijn te zijn met goud. Volgens de analisten wijst het verschil tussen de huidige prijs van Bitcoin en deze volatiliteits-gecorrigeerde prijs voor goud op een ‘’gemiddelde omkering rond de nullijn, waardoor de opwaartse potentie voor de Bitcoin koers op de lange termijn beperkt wordt’’. 

In het rapport wordt tot slot dieper ingegaan op het mogelijke effect van een tweede presidentschap van Donald Trump in de Verenigde Staten op goud en Bitcoin. De analisten stellen dat een overwinning van de Republikein gunstig kan zijn voor beide activa.

Trump heeft zich de afgelopen maanden namelijk vaak positief uitgelaten over de crypto-industrie en heeft met allerlei beloftes gestrooid om de industrie in de VS vooruit te helpen.

Daarnaast zou Trump’s potentiële handelsbeleid kunnen leiden tot een verhoogde diversificatie naar goud door centrale banken i n opkomende markten, vooral door de centrale bank van China.

Bitcoin op hoogste prijs in een maand

Minder dan twee weken geleden deelden de experts van JPMorgan al hun verwachting dat zij herstel verwachten voor Bitcoin en de cryptomarkt in augustus. Dit herstel is eerder gekomen dan verwacht, aangezien de koers sindsdien al flink de lucht in is geschoten.

Destijds bevond de Bitcoin koers zich nog rond de $57.000. Sindsdien heeft Bitcoin een indrukwekkend pad bewandeld. Afgelopen vrijdag steeg Bitcoin voor het eerst in meer dan een maand tijd voorbij $67.000. Gisteravond werd een nieuwe piek gevestigd van grofweg $67.600.

Slechts de tijd zal uitwijzen in hoeverre deze koersrally duurzaam is. Mocht Bitcoin corrigeren dan lijkt $65.000 een belangrijke steun om in de gaten te houden, volgens de vooraanstaande crypto-analist Rekt Capital.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?