Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers opnieuw afgewezen op $64.000 – dit is waarom

Bitcoin worstelt om door de weerstand van 64.000 dollar te breken, terwijl investeerders zich steeds meer richten op aandelen en cash, aldus marktanalist Marcel Pechman. Ondanks een stijging in de wereldwijde geldhoeveelheid, blijft de Bitcoin koers achter.

Zwakkere relatie tussen stijging geldhoeveelheid en Bitcoin koers?

Bitcoiners roepen altijd dat de digitale munt in de toekomst gaat stijgen, omdat er steeds meer overheidsgeld in omloop komt.

Volgens Marcel Pechman kan dat op de lange-termijn nog steeds kloppen, maar zien we voor de korte-termijn nu een andere tendens ontstaan.

Nog meer bewijs voor de verzwakte relatie ligt volgens Pechman in de opleving van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere grote fiatmunten. De US Dollar Index wist van 30 september tot 7 oktober te stijgen van 100,4 naar 102,5 punten.

“Als investeerders zich zorgen maken over de Amerikaanse staatsschulden, waarom cashen ze dan euros, Britse ponden of Zwitserse francs uit?”, zo vraagt Marcel Pechman zich af.

Dat lijkt een terechte vraag. Het antwoord ligt wellicht in de macro-economische data van de afgelopen weken die een stuk beter was dan verwacht.

Positieve macro-economische data voor Amerika

Zo was onder meer het banenrapport van september een stuk sterker dan verwacht. Daardoor is de kans op een recessie gedaald en ook de kans op een renteverlaging van 0,50% stevig afgenomen naar 0%, terwijl die kans niet lang geleden nog op 50% lag.

“Hogere rentes voor een langere periode maken investeerders meer risico-avers, wat slecht is voor de Bitcoin koers“, aldus Marcel Pechman.

Dat klinkt logisch, maar in dit geval lijkt de daling van de kans op een verlaging van 0,50% meer een verklaring voor de stijging van de dollarkoers.

De dollar stijgt daardoor, omdat de rentes langer op het verhoogde niveau blijven dan verwacht, wat een remmend effect heeft op de dollarcreatie.

Verwacht jij dat Bitcoin in Q4 nog aan een opleving gaat beginnen of blijft het bij de kwakkelende koers die we momenteel zien?

Krijg €50 cadeau bij OKXHandel €100 en krijg 50 euro gratis bij OKX

Slechts 1 week geldig: Maak een account bij OKX, koop je eerste 100 euro aan crypto in een enkele transactie en ontvang binnen een dag gratis 50 euro aan Bitcoin als beloning.

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk: Waarom $70.000 moeilijk te bereiken is volgens indicatoren
Bitcoin koers kan exploderen: Analist voorspelt sterke stijging in Q4
Bitfinex: Bitcoin’s recente koersval is een zegen voor de markt
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk