SNESBitcoin
Bitcoin

Bitcoin Ordinals-portfoliotracker Ninjalerts voegt SNES-emulator toe aan Bitcoin-netwerk

Ontwikkelaars van Ninjalerts, een tracker voor Bitcoin Ordinals, hebben een baanbrekende toevoeging gemaakt aan het Bitcoin-netwerk door een Super Nintendo Entertainment System (SNES)-emulator in te schrijven op een satoshi. Dit innovatieve project maakt het mogelijk voor de gemeenschap om klassieke games te spelen binnen het Bitcoin-netwerk.

Zes maanden kostte het om emulator aan te passen

Trevor Owens, CEO van Ninjalerts, deelde in een X-thread (voorheen bekend als Twitter) dat het zes maanden kostte om de emulator zo aan te passen dat deze compatibel was met verschillende marktplaatsen en explorers. Owens grapte: “Als de Laser Eyes al onze JPEG’s voor altijd zullen hosten, kunnen ze nu tenminste games spelen!”

Dit project is niet alleen een technologische prestatie, maar heeft ook een cultureel doel. Owens benadrukte dat het inschrijven van de SNES op de blockchain een reactie is op het probleem van het behoud van klassieke videogames. Hij citeerde een onderzoek waaruit blijkt dat 90% van deze games ernstig bedreigd is. Volgens Owens biedt Bitcoin een uitstekend platform om deze ‘culturele digitale artefacten’ veilig te stellen voor toekomstige generaties.

Technische grenzen verleggen

Naast het behoud van culturele artefacten, streeft Ninjalerts er ook naar om de technische grenzen van Bitcoin Ordinals-projecten te verleggen. Owens gaf aan dat ze de mogelijkheden van Ordinals wilden benutten op manieren die moeilijk na te bootsen zijn op het Ethereum-netwerk.

In zijn tweet onthulde Owens ook een uitgebreid GitBook van 88 pagina’s, inclusief afbeeldingen, code, en een gedetailleerde beschrijving van het project, waarin de behaalde resultaten werden gedeeld.

De inschrijving van de emulator op Bitcoin heeft gemengde reacties opgeroepen binnen de gemeenschap. Sommigen zien het als een verrijking van de veelzijdigheid en het plezier van Ordinals, terwijl anderen het beschrijven als “Ordinals seizoen twee”. Er zijn echter ook zorgen geuit, zoals de vraag of de houders van auteursrechten op de games toestemming hebben gegeven voor registratie in het Bitcoin-netwerk. Anderen waarschuwen dat deze actie juridische gevolgen kan hebben.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?