bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022

Vandaag heeft Bitcoin een significante mijlpaal bereikt. Voor het eerst sinds april 2022 heeft de waarde van de grootste cryptomunt de $39.000 per munt overschreden.

Dit is een belangrijk moment, aangezien het voor het laatst dit niveau haalde net voor de ineenstorting van het crypto-project Terra in mei 2022. De val van Terra zorgde voor grote onrust in het ecosysteem van digitale activa, wat leidde tot een algemene prijsdaling van cryptocurrencies en resulteerde in meerdere opvallende faillissementen in de sector.

Bitcoin koers bereikt $39.000 grens

Volgens de gegevens van Coingecko bereikte Bitcoin vandaag om 17:30 Nederlandse tijd een waarde van $39,000. Na dit hoogtepunt is de koers licht gedaald en staat nu op ongeveer $38,750. Over de afgelopen 24 uur heeft de munt een stijging van bijna 3% laten zien, en over de hele maand is deze meer dan 12% gestegen.

Toenemende interesse van beleggers

De hernieuwde belangstelling voor Bitcoin komt voort uit de interesse van grote Wall Street-bedrijven, die bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aanvragen hebben ingediend voor een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Een dergelijk beleggingsinstrument zou traditionele investeerders de mogelijkheid bieden om op een veilige en gereguleerde manier in cryptocurrency te investeren. Deze ontwikkeling heeft geleid tot optimisme onder marktanalisten, die nu een enorme instroom van kapitaal in de cryptomarkt verwachten.

Komt er op 10 januari een Bitcoin ETF?

Analisten van Bloomberg Intelligence voorzien dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk tegen 10 januari één van de aanvragen voor een Bitcoin ETF zal goedkeuren. Dit optimisme wordt versterkt door recente uitspraken van Christopher J. Waller, gouverneur van de Federal Reserve.

Waller gaf deze week aan dat hij steeds meer vertrouwen heeft in het huidige beleid om de economische groei te matigen en de inflatie terug te brengen naar het doel van 2%. Deze positieve ontwikkelingen wekken vertrouwen bij investeerders, vooral diegenen die geïnteresseerd zijn in meer risicovolle beleggingen.

In het begin van dit jaar werd Bitcoin nog verhandeld voor minder dan $17,000 per munt. Hoewel de recente prijsstijging bemoedigend is, blijft de waarde van Bitcoin aanzienlijk onder zijn all-time high van $69,044 per munt, bereikt in november 2021.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’