Amerika, wall street
Bitcoin

Bitcoin pakt grootste weekstijging sinds oktober en S&P 500 passeert 5.000 punten

De Bitcoin koers is de afgelopen week met 13 procent gestegen en ook de Amerikaanse S&P 500 aandelenindex presteert momenteel fantastisch. Het lijkt erop dat de bulls momenteel weer de markten domineren en dat de bears zich terugtrekken. Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 48.300 dollar en naderen we de piek van de ETF-hype van 49.000 dollar.

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

De stijging van Bitcoin lijkt op dit moment het gevolg van de goede prestaties van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika. Zelfs het nieuws dat Genesis toestemming van de rechter wil om 1,6 miljard dollar aan Bitcoin te liquideren heeft momenteel weinig impact op de markt.

Op donderdag scoorden de Spot Bitcoin ETFs bijvoorbeeld een netto-instroom van 400 miljoen dollar aan kapitaal. Dat was de beste dag in bijna één maand tijd voor de ETFs.

Ook de Amerikaanse S&P 500 doet het fantastisch en is voor het eerst boven de magische grens van 5.000 punten uitgekomen. Het is nog te vroeg (voor Bitcoin) om te concluderen dat we in een bullmarkt zitten, maar de eerste voortekenen zijn goed.

Nu is het de vraag of Bitcoin zijn historische patroon kan doorbreken en voor de halving van april 2024 al een nieuwe all-time high op de borden kan zetten.

Kunstmatige intelligentie is de hype van dit moment

Kunstmatige intelligentie is op dit moment misschien nog wel een grotere hype dan Bitcoin. Het aandeel van NVIDIA, een bedrijf dat enorm profiteert van de grote vraag naar chips voor AI-producten, is in 2024 alleen al met 40 procent gestegen.

Sommige analisten roepen op Twitter dat het aanhouden van aandelen op dit moment een groot risico met zich meebrengt, omdat de koersen zo hoog staan ten opzichte van bijvoorbeeld staatsobligaties.

Het is echter helemaal niet zeker dat we nu plotseling gaan dalen. Niemand kan jou met zekerheid vertellen wat de financiële markten morgen, volgende week of volgend jaar gaan doen.

Mensen kunnen roepen dat de huidige waarderingen hoog zijn, maar er zijn weleens gekkere dingen gebeurd in de financiële wereld. Laat je dus vooral niet leiden door individuen die heel stellig zijn over de toekomst, maar lees jezelf goed in en maak op basis daarvan je eigen beslissingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is deze bubbel van $1,7 biljoen dollar een gevaar voor het financiële systeem?
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Bitcoin koers stijgt tot boven $59.000 – Dit is waarom
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen