Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin presteert historisch gezien zéér goed in de 1e week van januari

Verschillende crypto analisten verwachten dat er een flinke Bitcoin prijsstijging aan zit te komen. Dit omdat BTC historisch gezien zeer goed presteert in de eerste week van januari.


Zit er een flinke Bitcoin prijsstijging aan te komen?

De bekende econoom, Alex Krüger, wees er in een tweet op dat Bitcoin de afgelopen vier jaar op rij positieve rendementen heeft behaald in de eerste week van januari. De prijs steeg gemiddeld tussen de 7% en 36% tussen 2018 en 2021. In 2021 steeg de BTC koers van $28.653 naar $41.441 in de eerste week van januari.

Zijn optimistische vooruitzichten voor begin januari komen voort uit zijn verwachting van een sterke ‘instroom van institutionele fondsen. Ook Raoul Pal, de CEO van Real Vision, verwacht een sterke start in 2022. Pal zei maandag in een YouTube-interview dat hij geloofde dat de uitverkoop van Bitcoin voorbij was en dat januari een sterke start zou hebben als institutioneel kapitaal opnieuw in de markt wordt geïnvesteerd.


Wat kunnen we verwachten in 2022?

Dat de Bitcoin prijs aan het einde van het jaar daalt en vervolgens flink stijgt in het begin van het nieuwe jaar is niet zo gek. Bedrijven verkopen hun BTC tokens aan het eind van het jaar omdat het gunstig is voor de boekhouding.

Nigel Green, CEO van Fintech en vermogensbeheerbedrijf deVere Group, gelooft dat december zich heeft ontwikkeld tot de slechtste maandelijkse vertoning van Bitcoin sinds mei 2021. Hij vertelt dat paniekverkopers hun cryptocurrencies praktisch weggeven aan rijke kopers.

Hij is echter optimistisch voor de lange termijn. Green is van mening dat Bitcoin investeerders kan beschermen tegen wereldwijde inflatie en dat “grenzeloze, wereldwijde, gedecentraliseerde valuta’s de toekomst zijn.”

Niet iedereen is echter optimistisch over crypto in 2022. Carol Alexander, hoogleraar financiën aan de Sussex University, vertelde CNBC dat BTC in 2022 tot $10.000 zou kunnen dalen.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC