Bitcoin

Bitcoin prijs bereikt wekelijks dieptepunt

Een nieuwe prijsstijging van de dollar index heeft problemen veroorzaakt voor de Bitcoin, wat de omgekeerde correlatie tussen beide valuta onderstreept.


DXY-piek betovert BTC-prijszwakte

Bitcoin reageert vandaag met een flinke koersdaling op een nieuwe prijsstijging van de Amerikaanse dollar. De Bitcoin prijs zakt vandaag tot een dieptepunt van $10.250. Dat is het laagste punt sinds een week tijd.

Afgelopen zondag was er nog een prijsstijging tot het weerstandsniveau van $11.200 te zien. Hier kwam BTC echter niet overheen en sindsdien verloor de grootste cryptomunt 4% van haar waarde.

BTC koersdaling – Bron: Tradingview

Weerstand en onzekerheid

Een reeks factoren zorgen deze week voor onzekerheid op de cryptomarkt. Hiertoe behoren het toenemende aantal COIVD besmettingen, het economisch beleid van de centrale bank en een groot schandaal waarbij grote banken betrokken zijn.

De afwijzing die we hebben gezien op het $ 11.200 niveau werd al verwacht door onze crypto analist. Hij vertelt in zijn nieuwste analyse dan ook dat een koersdaling naar het 0,5 Fib mogelijk is. Daarnaast vertelde hij dat het belangrijk is voor BTC om op lange termijn boven de $10,7k te verhandelen. Alleen dan kunnen we bullish blijven.

Opvallend is, zoals we eerder in dit artikel schreven, dat de koersdaling van de Bitcoin gepaard gaat met een stijgende dollar koers.

Dollar index (DXY) – Bron: Tradingview

De DXY index steeg vandaag voorbij de 93. Het lijkt er dus op dat de omgekeerde correlatie van beide valuta absoluut de wereld nog niet uit is.

 

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?