Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs boven de $57k en $1 biljoen marktkapitalisatie

Bitcoin heeft zojuist opnieuw een hoogtepunt bereikt. Dit maal heeft het de $57.000 grens doorbroken, waardoor zijn status als een van de meest waardevolle activa ter wereld wordt bevestigd.


Marktkapitalisatie bereikt $1 biljoen

Toen de prijs boven de $55.300 kwam, betekende dat, dat de totale waarde van de Bitcoins in omloop voor het eerst boven de $1 biljoen dollar uitkwam. Hier eindigde de prijsstijging echter niet. De uitbraak ging door en in het afgelopen uur bereikte de Bitocin prijs zelfs een hoogtepunt van $57.170.

Bitcoin 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Nu steeds duidelijker wordt dat BTC niet meer zal verdwijnen tonen steeds meer grote bedrijven en banken interesse in de cryptomunt. Dit zorgt er alleen maar voor dat de vraag nog groter wordt en de koers verder blijft stijgen.

Ook de aandacht van particuliere beleggers neemt trouwens razendsnel toe. Volgens Treyce Dahlem, een analist bij TheTIE, zijn de berichten op sociale media met ‘Bitcoin’ als trefwoord, sinds 18 februari met 38% gestegen. In de afgelopen 24 uur zijn er meer dan 102.000 tweets verzonden over de grootste cryptomunt.


Altcoins stijgen

Meerdere altcoins sloten zich aan bij de indrukwekkende prijsprestaties van BTC en Ethereum. Vooral de gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchangetokens zagen hun koers enorm hard omhoogschieten.

Zo bleef de Binance Coin (BNB) koersbleef profiteren van de groeiende invloed van de Binance Smart Chain (BSC). En steeg de prijs zelfs even tot een hoogtepunt van $348. Dit terwijl 1 BNB token een maand geleden nog ‘slechts’ $41 waard was.

Ook de BSC-gerelateerde projecten zoals PancakeSwap (CAKE) en Venus (VXS) zijn enorm hard gestegen. Beide bereikten nieuwe hoogtepunten van respectievelijk $20,62 en $101,50.


Het bullish momentum kan het hele weekend blijven duren

Het bullish momentum dat Bitcoin en altcoins omhoog duwt vertoont nog altijd geen tekenen van vertraging. Gegevens laten zien dat de rally’s van Bitcoin in 2021 de neiging hebben om in het weekend plaats te vinden. Veel analisten zijn van mening dat Bitcoin daarom dit weekend nog het $60.000-niveau zou kunnen bereiken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten