Bitcoin

Bitcoin prijs breekt $16.000 door snelle prijsstijging

De prijs van de Bitcoin is door de $16.000 weerstand gebroken. Betekent dit dat de munt op weg is richting een koers van $20.000?


Prijs- en volumestijging

De prijs van Bitcoin heeft de grens van $16.000 vandaag dus overschreden. De huidige prijs van 1 Bitcoin ligt nu rond de $16.120, maar dit kan snel veranderen.

De recente prijsstijging ging gepaard met een toename van het volume. Volgens Messari zijn de handelsvolumes van Bitcoin de afgelopen paar uur gestegen van $28 miljoen naar $176 miljoen.

De prijs van Bitcoin is nu 4% gestegen in de afgelopen 24 uur en 11% in de afgelopen week. Crypto-analist Joseph Young tweette er het onderstaande over:

“Bitcoin passeert $16k, maar verrassend genoeg zijn er niet veel korte liquidaties in de derivaten- en futuresmarkt. Veel indicatoren op de keten wijzen op een organische rally. Vorige week hebben veel miners en whales ook verkocht/winst gemaakt. Sterke vraag, sterk momentum in een hoog tijdsbestek.”

“Bitcoin heeft dit bereik niet bereikt sinds eind 2017 en begin 2018, toen het een high bereikte van $20.000. In feite was de laatste datum waarop Bitcoin op deze prijs stond op 8 januari”, voegde hij eraan toe.

Volgens Datamish werd in de afgelopen 24 uur $13,8 miljoen aan shortposities geliquideerd op Bitcoin-futuresexchange BitMEX. In dezelfde periode is slechts $6 miljoen aan longposities geliquideerd.

De prijsstijging heeft de marktkapitalisatie van Bitcoin verhoogd, deze bedraagt nu $297 miljard. Dit is een stijging van 200% vanaf het dieptepunt van $96 miljard in maart. De dominantie van Bitcoin is ook gestegen, tot 64%. Het was onlangs gedaald tot 57%.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


‘Nieuw terrein’ voor Bitcoin

Niet alleen heeft Bitcoin zijn reeks van dagen boven de $10.000 voortgezet – wat nu ruim 100 dagen is. Het is ook terrein opgegaan waar het niet vaak is geweest. Zoals investeerder Alistair Milne opmerkte: “Bitcoin is in zijn hele bestaan slechts minder dan twee weken boven de $16.000 geweest.”

We gaan er nu achter komen of het deze keer langer boven de $16.000 kan blijven.

 

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen