bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin prijs daalt met 4% – wat kunnen we verwachten?

Bitcoin wordt geconfronteerd met de laatste grote weerstand van $16.000 voordat een prijsstijging naar nieuwe recordhoogtes kan worden bereikt. Echter, is de kans ook groot dat er een flinke correctie plaats zal vinden.

De prijsstijging van de Bitcoin stopte op het moment dat Joe Biden aangekondigd werd als winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De prijs daalde op dat moment plotseling naar $14.400.

Vlak daarna toonde BTC echter kracht, aangezien het opnieuw naar een prijs van $15.800 steeg, maar opnieuw liep het vast op de laatste weerstandszone. De zone is krachtig en BTC zal niet zomaar door dit niveau breken. Hierdoor wordt de kans op een terugval steeds waarschijnlijker. Zeker nu de Fear & Greed index boven de 90 punten staat.


De $16.000 weerstand

Op de wekelijkse Bitcoin grafiek zien we nog steeds dat het $16.000 niveau een belangrijke weerstandszone is.

De wekelijkse grafiek toont ook ondersteuningsniveaus als de prijs van Bitcoin begint te dalen. Een correctie wordt gezond genoemd zolang de koers boven de $11.7k – $12.5k blijft.

Ondanks dat analisten zo’n correctie ‘gezond’ noemen, zou dat wel betekenen dat de BTC prijs met 30% zou dalen. Dat is flink, maar analisten noemen zulke correcties heel normaal. Dit zagen we ook een aantal keren gebeuren tijdens de bull run in 2017.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


De Fear & Greed index

De Crypto Fear & Greed Index is een indicator om het huidige marktsentiment te meten. Zodra het sentiment bullish is beweegt de indicator steeds meer richting de 100 punten.

Op het moment ligt de index rond de 90 punten, wat betekent dat er ‘extreme hebzucht’ heerst op de markt. Dit niveau is slechts één keer gezien in de geschiedenis van deze indicator, namelijk op 27 juni 2019.

Vlak nadat de top van het jaar werd bereikt corrigeerde de BTC koers met bijna 50%. Het lijkt er dus op dat de Fear & Greed index nu opnieuw waarschuwingssignalen afgeeft voor een grote terugval.


Wat is een logische volgende stap voor Bitcoin?

Steeds meer crypto analisten vertellen dat een logisch scenario zou zijn dat er een correctieperiode plaats zal vinden die opgevolgd wordt door een herstelperiode. Zo’n herstelperiode zou stabilisatie betekenen in plaats van een parabolische koersstijging. Dit zou gezond zijn voor de prijscyclus.

Als dit inderdaad gebeurd, dan zou een grote koersdaling, gevolgd door een snel herstel niet onwaarschijnlijk zijn. Hierna zou dan waarschijnlijk een periode van consolidatie volgen waar de BTC kracht op kan bouwen voor een nieuwe sterke prijsstijging. Dit zou een ideaal scenario zijn voor Bitcoin bulls op de lange termijn. Altcoins zouden in dit scenario mogelijk de ruimte krijgen om te stijgen tijdens de consolidatie periode van BTC.

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?