Bitcoin

Bitcoin prijs daalt na doorbreken technisch patroon

De Bitcoin prijs is zojuist met iets meer dan 1000 dollar gedaald nadat het naar onder uitbrak uit een technisch patroon op de 1-uurs grafiek.


Een slecht teken

De Bitcoin prijs lag vanochtend, rond 11 uur, nog rond de $47.300 maar is sindsdien naar onder gezakt. Deze koersdaling heeft ervoor gezorgd dat BTC naar onder uitbrak uit een zogenaamde ‘symmetrical triangle’.

BTC zakt door symmetrical triangle heen – Bron: Tradingview

Zo’n symmetrical triangle-patroon is een voortzettingspatroon, wat betekent dat het meestal de trend in dezelfde richting voortzet als voorheen. Wat in het geval van de Bitcoin omhoog zou moeten zijn omdat we in een duidelijke uptrend zitten.

Toch hebben we zojuist een doorbraak naar onder gezien, wat meestal geen goed teken is volgens daytraders. Verschillende analisten verwachten dan ook dat, wanneer de doorbraak naar onder doorzet, de Bitcoin koers terug zou kunnen vallen tot richting de $42.000. Echter, ook al zou BTC corrigeren tot $42.000, blijven veel analisten bullish op de lange termijn.

Het feit dat Tesla Bitcoin heeft aangeschaft samen met de enorme interesse van institutionele interesse zal op de lange termijn blijven zorgen voor een grote koopdruk.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?