Bitcoin prijs daalt tot $18k maar sentiment blijft Bullish

De Bitcoin prijs is vandaag teruggezakt tot een dieptepunt van $17.600. Echter, het lijkt erop dat de dip agressief zal worden opgekocht.


De Bitcoin prijsstijging is nog lang niet over

De Bitcoin prijs daalde vandaag dus even tot onder het belangrijke ondersteuningsniveau van $18.000. Ondanks de retrace heeft BTC een geweldige prijsstijging achter de rug. En deze is nog lang niet over, zo vertellen analisten.

Gegevens suggereren namelijk dat de groeiende institutionele vraag naar de munt waarschijnlijk één van de belangrijkste redenen is voor de recente prijsstijging. En het lijkt er op dat deze beleggers nog lang niet klaar zijn met het accumuleren van BTC tokens.

Bedrijven als MicroStrategy, Square en Grayscale hebben enorme aantallen Bitcoins opgekocht de afgelopen tijd. In de onderstaande grafiek is te zien dat het dagelijkse volume in de Bitcoin Trust van Grayscale hoger ligt dan ooit te voren.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Een ander soort Bitcoin rally

Het is opvallend dat de retrace van vandaag eigenlijk niet heel veel angst inboezemt bij investeerders. Dit komt waarschijnlijk omdat er een duidelijk verschil is tussen de huidige prijsstijging en de bull run van 2017. Bitcoin heeft dit keer veel meer stabiliteit getoond tijdens zijn opwaartse trend.

Daarbij komt dat de huidige rally aangedreven lijkt te worden door institutionele beleggers, in plaats van door particuliere beleggers.

De grote betrokkenheid van instituties bij een langdurige Bitcoin-rally is optimistisch omdat instellingen waarschijnlijk in BTC zullen beleggen als langetermijnstrategie. Dit verklaart meteen ook waarom de meeste dips direct werden opgekocht. “De grote jongens zullen de dips kopen.” vertelde Dan Tapiero.

Al met al lijkt de retrace van vandaag dus niet over te zullen gaan in een massale koerscrash. De dip zal waarschijnlijk razendsnel worden opgekocht. Daarna zal BTC zich weer op gaan maken voor een nieuwe prijsstijging.