Bitcoin,

Bitcoin prijs stagneert rond $11k terwijl UNI de show steelt

De Bitcoin prijs ondervindt nog steeds weerstand bij $11K, omdat traders hun aandacht richten op DeFi-tokens zoals Uniswap (UNI).


Breakout voor Bitcoin?

Terwijl het weekend begint, blijft de prijs van Bitcoin schommelen tussen het bereik van $10.800 – $11.100. 

Sommige analisten zouden zeggen dat BTC zijn momentum heeft verloren, maar een snelle blik op de 1-uur- of 4-uur-grafiek laat zien dat Bitcoin zich zijwaarts beweegt in een bepaald bereik waardoor we enige compressie beginnen te zien. 

BTC / USDT 1-uur grafiek
BTC/USDT 1-uur grafiek. Bron: TradingView

We zien op de grafiek dat we steeds hogere dieptepunten en lagere hoogtepunten boeken. Als dit patroon aanhoudt, kunnen we een breakout verwachten vóór de wekelijkse afsluiting. Het voorspellen van de richting van deze breakout is natuurlijk het moeilijkste deel. 

Als de breakout positief zou zijn, zal de weerstand van $11.150 moeten worden doorbroken. Vanuit hier zou de BTC prijs door kunnen stijgen richting de $11.600 en vervolgens richting de $12.000. In het geval dat de prijs naar beneden gaat, zouden handelaren ondersteuning kunnen verwachten op het $10.550 niveau.

De Bitcoin koers is de laatste tijd dus niet zo spannend. Zeker in vergelijking met de prijsactie die we zagen bij Uniswap’s UNI token, die vrijdag met nog eens 124% steeg.

UNI / USD dagelijkse prijsactie
UNI/USD dagelijkse prijsactie. Bron: CoinMarketCap

DeFi-winsten

Uit gegevens van DeFi Pulse blijkt zelfs dat de totale waarde in UniSwap DEX $1,75 miljard bereikte toen handelaren terug naar het platform drongen om verschillende DeFi-gerelateerde tokens te verwerven of hoge rente te verdienen met yield farming. 

Totale USD-waarde vergrendeld in Uniswap
Totale USD-waarde in Uniswap. Bron: DeFi Pulse

In de afgelopen 24 uur heeft het platform de instroom met 80% zien toenemen en het is mogelijk dat de intense focus van handelaren die DeFi-winsten najagen, de vraag naar Bitcoin vermindert. Gecentraliseerde exchanges hebben ten slotte een daling van de spotvolumes hebben geregistreerd. 

Bitcoin-spot verzamelde dagelijkse volumes
Bitcoin-spot geaggregeerde dagelijkse volumes. Bron: Skew.com

Gezien de vraag naar DeFi-gerelateerde tokens waarschijnlijk zal toenemen, kunnen traders de prijs van Ether in de gaten houden. De altcoin is al 10% gestegen sinds het begin van de week en zou kunnen stijgen naar $422. In dat geval moeten bulls de prijs door de hoog volume VPVR-node op $392 kunnen duwen. 

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?