Bitcoin

Bitcoin prijs stijgt naar $16.500, vergezeld door hoog volume

De Bitcoin prijs is vannacht gestegen naar een hoogtepunt van $16.500. Dit ging samen met een een enorm hoog volume.


Bitcoin prijs en volume stijgt explosief

Bitcoin heeft tot nu toe een geweldige maand november gehad en veel analisten geloven dat de toekomst rooskleurig blijft voor de grootste cryptomunt.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $16.250. Dat betekent dat de koers iets is teruggezakt, maar nog steeds mooi boven de $16.000 staat. Als we kijken naar de maand-grafiek, zien we dat de koers sinds het begin van deze maand met meer dan 25% is gestegen. Ook het spot-volume is flink gestegen.

Door de sterke stijging naar $16.500 zijn de Bitcoin spotvolumes de afgelopen maand met meer dan 270% gestegen. Volgens een recent rapport van Arcane Research was het dagelijkse volume op 5 november het hoogste sinds de Black Thursday-crash die de BTC-prijs op 13 maart onder de $4.000 bracht.

BTC dagelijks volume – Bron: Arcane Research

Het marktsentiment bereikt ook recordbrekende cijfers, en dit wordt duidelijk weerspiegeld in de Crypto Fear & Greed Index. Deze staat momenteel op 86, wat een weerspiegeling is van extreme hebzucht in de markt.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Institutionele volume blijft stijgen

Niet alleen het Bitcoin spotvolume breikt een jaarlijks hoogtepunt. Ook de institutionele interesse is in november enorm gestegen. Zeker nu meerdere spraakmakende bedrijven en vermogende particulieren in Bitcoin beginnen te investeren.

De open interest voor Bitcoin-futures bij CME steeg vorige week naar $934 miljoen. Het cijfer groeit sinds begin oktober en is de afgelopen maand met 169% gestegen.

BTC futures volume – Bron: Arcane Research

Volgens Arcane Research kan de groei van het aantal institutionele deelnemers de belangrijkste reden zijn voor de sterk toegenomen open interest. Uit rapporten van de Commodity Futures Trading Commission blijkt dat er nu 102 grote handelaren zijn met posities (de minimumomvang is 25 BTC). Dit is een stijging van 126% ten opzichte van de gemiddelde cijfers in 2019.


Komt er een Bitcoin ETF?

De toenemende interesse in zowel spot trading als gereguleerde Bitcoin-producten heeft duidelijk invloed op de huidige bullish trend van Bitcoin. Zeker het nieuws dat PayPal zijn crypto dienst heeft gelanceerd kan ervoor zorgen dat BTC naar de mainstream wordt geduwd.

Nu de volumes op gereguleerde marken blijven groeien wordt het misschien ook nog wel mogelijk dat een Bitcoin exchange traded fund eindelijk wordt goedgekeurd. Dit zou de poorten voor institutionele beleggers echt open kunnen zetten.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?