Bitcoin, Cardano

Bitcoin prijs van $12k in zicht na stijging boven $11.4k

Gisteren slaagde de Bitcoin er eindelijk in om boven de symmetrische driehoek te breken waarin de prijs de afgelopen 30 dagen aan het consolideren was. Nadat de dag werd afgesloten boven de $11k, steeg de prijs door naar een hoogtepunt van $11.450.

Bitcoin koers stijgt tot $11.4k – Bron: Tradingview

Bitcoin lijkt klaar om de $12k te testen

Eerder schreef onze analist al dat de $11.200 een belangrijke weerstandszone was. Als deze doorbroken wordt is de kans groot dat we verder stijgen tot richting de $12.000.

Momenteel staat de Bitcoin prijs boven de $11.400 maar ondervind hij weerstand op $11.489, wat precies bovenaan de candle van 3 september is, waarna de prijs plotseling met 13% daalde.

Op korte termijn is het dus belangrijk dat het weerstandsniveau van $11.489 doorbroken wordt. Als dit niveau voorbij is lijkt BTC echt klaar te zijn om de $12k te gaan testen.


Ook altcoins presteren goed

Ook de Ethereum prijs is flink gestegen vandaag. Door deze stijging doorbrak het een belangrijke dalende trendlijn en steeg het naar $378.

Op het moment van schrijven ligt de Ethereum koers rond de $376. Er ligt wat weerstand tussen de $376 en de $390. Echter, als het momentum aanhoudt lijkt de kans groot dat de ETH prijs op kan lopen tot richting de $420.

Doordat BTC en ETH zich herstelden, volgden de meeste altcoins het goede voorbeeld. Zo boekte Cardano (ADA) een winst van 10%, steeg de Chainlink (LINK) koers met 11% en boekte Aave (LEND) een winst van 15$

 

Bitcoin nieuws

Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog niet begonnen
Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen