Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 24 mei 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

Bitcoin heeft de afgelopen dagen twee keer de $30K regio opgezocht. Toch is onze analist niet in paniek. Hoewel de weekly onder de ema21 is gesloten maak hij zich nog niet heel veel zorgen. Wanneer we namelijk uitzoomen zien we dat er een uptrendlijn is gezet en bevestigd met een 3e aanraking. Dit is voorgevallen exact op de weekly level die wij hadden ingetekend op 29.213 dollar.

In theorie zouden we nu een higher low kunnen zetten. Wel houdt onze analist ook rekening met een bearish rejection. We zien op de 42.742 dollar namelijk behoorlijk wat confluence liggen van een horizontal, oude trendlijn en de wekelijkse ema21.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

De Bitcoin koers is, vanaf zijn all time high, nu dik 50% gedropt en op de daily timeframe traden we nu onder de ema200.

De bearish rejection waar we het over hadden bij de weekgrafiek zie je hier ingetekend. Wel hebben we nog steeds een higher low op de langere termijn.

De rsi kruist momenteel het 30 niveau en de ema ligt er vlak boven die daarna wellicht ook een aanval van de rsi kan verwachten. We zien al de eerste tekenen van een bull div op de daily ontstaan, echter is deze nog niet bevestigd. Hier moeten minimaal twee candle closes na de bodem zijn geweest.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Als we de 4-uurs grafiek bekijken, lijkt het net een waterval hoe de BTC koers naar beneden is gevallen. Wel is er op deze grafiek al een bevestigde bull div te zien.

Hoewel deze 23 candles bestrijkt neemt onze analist deze toch mee in het achterhoofd. Het uitspelen van de divergentie zal moeten leiden tot een stijging naar het volgende weerstandspunt op $42.742. Hier liggen op dit moment ook de ema’s boven die ook als weerstand kunnen gaan dienen.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op korte termijn verwacht onze analist dat de Bitcoin koers weer naar de $42K zal stijgen. Daar moet blijken wat Bitcoin van plan is. Deze regio claimen betekend dat we weer voorzichtig omhoog kunnen gaan kijken. De volgende weerstand ligt dan op $58.000.

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als BTC weer afgewezen wordt op de $42K regio. Een koersdaling richting de $20.000 is dan zelfs mogelijk.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken