Bitcoin Nieuws, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 28 juni 2021

Hoe staat de koers van Bitcoin (BTC) er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt gaan verwachten.


Bitcoin dag grafiek

Het is inmiddels bijna een maand geleden dat jullie de laatste analyse van onze analist hebben kunnen lezen, maar hij is terug. Op dit moment bevindt Bitcoin zich onder de top van $40K en boven het retrace niveau van $30K. Door de wick van zes dagen geleden zijn waarschijnlijk bijna alle stops eruit gehaald wat betekent dat we wellicht weer voorzichtig naar boven mogen kijken. 

De ema200 (staat niet op de chart) heeft confluence met de $40K resistance level. Als we die weten te breken dan zal de weg naar ATH weer begaanbaar worden. De rsi op de dagelijkse grafiek ziet er neutraal uit met een tikkeltje bullish sentiment. De rsi wil wel omhoog maar ondervind momenteel nog weerstand van het 50 niveau.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Wanneer we verder inzoomen zien we een prachtige accumulatie van het wyckoff patroon. Dit is het beste te zien op de lijn grafiek. De ervaring van onze analist is dat voor wyckoff de lijn grafiek beter werkt. (Wil je meer weten over de Wyckoff patroon lees dan bijgevoegde vertaling van The Wyckoff methodology in depth van Ruben Villahermosa.)

Het lijkt erop dat we de spring nu achter de rug hebben. De spring is een plek waar institutionele beleggers willen in kopen. Echter is onze analist nog niet helemaal zeker of we de spring test al hebben gehad (op lagere timeframe) of dat die nog moet gaan komen.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview
BTC 4-uurs lijngrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uur grafiek

Kijkend naar de 1-uur grafiek lijkt het er nog niet echt op dat de spring al getest is. Wel zien we een enorme groene candle van dik 5% in één uur tijd. Dit heeft ervoor gezorgd dat rond de SC lijn een efficiency block ligt die hoogstwaarschijnlijk gevuld gaat worden. We zien tevens rond dat niveau ook een sterk support liggen als we kijken naar de VPVR-indicator.

Wel zien we een paar signalen voor een kleine daling. Zo ondervindt de ris momenteel weerstand van het 70 niveau, als die nu ook nog eens door de ema gaat dan kunnen we er bijna zeker van zijn dat de retrace er gaat komen.

BTC 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Overall is onze analist bullish en ziet hij de daling van $60K naar $30K als een gezonde retrace. Gezien zijn bullish bias kijkt hij nnu of hij een positie in kan gaan nemen richting de ATH. De SC lijn die rond de $33K ligt moet op de 4-uur grafiek en hoger dan wel echt stand gaan houden. Lukt dat niet dan zijn de volgende haltes rond $29K en daarna rond $24K.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten