Newsbit

Bitcoin (BTC) Crash

Bitcoin prijsanalyse 4 januari 2021

Bitcoin (BTC) Crash

Wat gaat er deze week gebeuren met de Bitcoin prijs? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

Ondanks de correctie van vandaag is het een prachtige week geweest voor Bitcoin, waarbij de Fibonacci 1.618 is bereikt. Wordt het tijd om nu even op adem te komen of zal BTC door gaan stijgen richting de roze trendlijn of hoger. We gaan jullie vandaag meenemen door de verschillende Bitcoin grafieken.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 8 uurs-grafiek

Op de 8 uurs-grafiek zien we, op het moment van schrijven, de eerste signalen van een retrace al verschijnen. Zo zien we nu een 3 black soldier candle pattern. Met deze local top bevestiging kunnen we een Fibonacci trekken en dan zien we de golden pocket ter hoogte van het orderblock liggen. Maar wanneer je de daily Fibonacci bekijkt dan zie je dat daar de golden pocket confluence heeft met het daaronder liggende orderblock in het rood gemarkeerd.

BTC 8 uurs-grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin 4 uurs-grafiek

De 4 uurs-grafiek bevestigd de retrace duidelijk. Zo is er rond de monthly open een local orderblock te zien en de Fibonacci 0.618 ligt hier ook op. Kijken we naar de ema’s 55 en 100 dan hebben die ook nog eens confluence met de golden pocket, wat de kans op een flinke correctie nog krachtiger maakt.

BTC 4 uurs-grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Bitcoin is nog altijd mega bullish in de optiek van onze analist, maar lijkt nu een retrace te gaan maken. De levels waar hij naar kijkt zijn de ondersteuningsniveaus tussen de $27.7 – $29K en daaronder een stukje lager rond $23.5K. Mochten deze niveaus geen standhouden dan moeten we naar de $19K gaan kijken.

Aan de andere kant, als de BTC prijs standhoud en de correctie afslaat, ligt er pas weer weerstand rond de Fibonacci levels 0.382 en de 0.618 rond een prijs van $38.6K en $41.4K.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top