Newsbit

Bitcoin (BTC) Crash

Bitcoin prijsanalyse 5 juli 2021

Bitcoin (BTC) Crash

Hoe staat de koers van Bitcoin er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin maand grafiek

We zitten alweer in juli en dat betekent dat we ook een maand grafiek bekijken in deze analyse.

Afgelopen maand zijn we nog iets lager gegaan als de maand ervoor maar BTC heeft nog steeds niet de Fibonacci 0.5 aangeraakt. Of we die nog gaan bereiken is afwachten.

De ema’s staan bullish op de maandgrafiek. Echter zien we het momentum iets afnemen. De ema55 heeft confluence met de golden pocket die ter hoogte ligt van de vorig top rond $20.000 van december 2017.

BTC maand grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag grafiek

Op de dag grafiek zien we een bullish patroon, namelijk de ascending triangle. In bijna 70% van de gevallen zal deze aan de bovenzijde uitbreken. De onderste trendlijn is nog niet helemaal legit maar onze analist houdt er wel degelijk rekening mee in verband met de wyckoff methode die je straks op de 4-uurs grafiek zal zien.

De ema55 staat nog bearish ten op zichten van de andere ema’s, maar we zien hem al wel langzaam curven naar boven. De rsi zit vast tussen de ema en het 50 niveau.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

BTC heeft geen Higher High weten neer te zetten nadat de spring-test is geweest. Daardoor bevinden we ons momenteel weer op hetzelfde niveau als de spring-test was. We zijn dus eigenlijk zijwaarts aan het traden. Het is van belang dat we voor de langere termijn de twee onderste paarse lijnen niet gaan verliezen als support.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist denkt dat we een Low Time Frame wyckoff in de High Time Frame wyckoff hebben en dat dit ongeveer de bodem moet gaan zijn.

Zoals eerder vermeld zijn het de paarse lijnen op de 4-uurs grafiek die voor support moeten gaan zorgen. Zolang die dat doen dan verwacht onze analist dat de koers de komende dagen/weken weer rustig zal gaan stijgen richting de $40K. Echter, verliezen we de support dan ligt de weg naar de $20K open. Er is tussen $24 en $26K nog wel een klein beetje support te vinden maar dat houdt niet over.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top